• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Oğan: Devlet Bahçeli artık yoruldu, bayrağı devretmesinin zamanı geldi

Oğan: Devlet Bahçeli artık yoruldu, bayrağı devretmesinin zamanı geldi
MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Devlet Bahçeli'nin mahkeme kararını Yargıtay'a götürecekleri yönündeki sözlerine cevap verdi.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Devlet Bahçeli'nin mahkeme kararını Yargıtay'a götürecekleri yönündeki sözlerine cevap verdi. Oğan, "Sayın Genel Başkan 19 senedir bu hizmeti sürdürüyor. Ancak sayın genel başkan yorulmuştur. Bayrağı devretmesinin zamanı gelmiştir." dedi.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Anadolu Hotel'de basın toplantısı düzenledi. Oğan'ın basın toplantısına MHP'nin kurucusu merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Çağlar Türkeş de katıldı. Oğan, Devlet Bahçeli'nin mahkeme kararıyla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Oğan, "Siyasi partiler hizmet için vardır. Siyasi partilerin genel başkanlığı da bir bayrak yarışıdır. Sayın genel başkan 19 senedir bu hizmeti sürdürüyor. Ancak sayın genel başkan yorulmuştur. Bayrağı devretmesinin zamanı gelmiştir. Uygun bir kongre ortamını eğer kendisi sağlamıyorsa mahkeme kanalıyla bu sağlanacaktır ve yapılacaktır" dedi.

MHP parti yönetiminin kongre kararını Yargıtay'a taşımasının süreci durdurmayacağını ifade eden Oğan, "Bu bir tüzel kişilik davası. Örneğin, herhangi bir şirkete ait icra işlemi hayata geçirildiğinde bu konuda itiraz edildiğinde icra duruyor mu, durmuyor. Burada da aynı durum söz konusu genel merkezi itirazını edebilir. Yargıtay bu itirazı konuşabilir. Anacak infazı durduracak bir durum söz konusu değildir. Bu konuda bütün hukukçular hem fikirdir elimizde örnek var." dedi.

"Kongre toplanacak bir tarih belirlendi mi?" sorusuna Oğan, "Benim aklımda olan tarih 3 Mayıs Türkçüler bayramını takip eden hafta. Bu hafta içerisinde diğer genel başkan adayı arkadaşlarımızla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Yüz yüze görüşmemiz söz konusu olacak, süreci beraber yürüteceğiz. Çünkü her üç adayı temsilen adaya temsilen avukatlar çağrı heyetine mensup arkadaşlar söz konusu ortak bir tarih belirleyip başlatacağız. Ancak Mayıs ayını geçmeyecek bir tarih olacağını söyleyebilirim. En kısa zamanda hafta başında bir araya geleceğiz." diye cevap verdi.

'BİRLEŞMEYİ DELEGE SANDIKTA YAPACAKTIR'

"Tek bir ismin etrafında toplanılması söz konusu olabilir mi?" sorusuna Oğan, "Yarışma kültürünü olabildiğince yaşatalım. Bizim tüzüğümüze göre salt çoğunluğa ihtiyaç var. 600 küsur oya ihtiyaç var. Üçüncü turda en çok oyu alan kazanıyor. Dolayısıyla muhakkak ki kurultaydan önce bazı adaylarla ilgili birleşmeler olacaktır. Ancak asıl birleşmeyi delege sandıkta yapacaktır. İkinci turdan sonra bu birleşmeler gerçekleşecektir. Bunların neticesinde de biz kazanacağız." dedi.

'SAYIN GENEL BAŞKANIM DÖRT DUVAR ARASINDAN ÇIKIN'

"543 imza veren bazıları disipline sevk edildi, bazı teşkilatlar kapatıldı. Olası tüzük kurultayı toplanırsa bu delegeler oy kullanabilecek mi" sorusuna Oğan, şunları kaydetti: "İlk kapatılan teşkilat Iğdır İl Teşkilatıydı. Disiplin kurulumuz beni ihraç etme gereği görmediği için bir faksla teşkilatımız kapatıldı. Iğdır Teşkilatı'nın kapatılmasına rağmen delegelerden tamamının oy kullanabilir noktada olduğunu Cumhuriyet Başsavcılığı Yargıtay'ın ilan etti. Bununla beraber bugün yine talep edilen listede görüyoruz ki bütün delegelerimiz o anlamda kapatılmış olmasına rağmen oy kullanabilir durumdadır. Kapatma, asla üyeliği düşürmüyor, delegeliği düşürmüyor. Şu ana kadar ben ihraç edilmiş il başkanı, ilçe başkanı bilmiyorum. Bundan sonra o süreci göreceğiz değerlendireceğiz. 240 asgari imzaya ihtiyaç vardı. 300 ilave fazla imza verilmiş. 548 imza verilmiş. Ne yapacaklar? Partinin yarısını ihraç mı edecekler? Genel başkanımız diyor ki, "Bu arkadaşlarımız nereden etkileniyor?" Nereden etkilendiğimiz belli. Tabandan, il, ilçe başkanlarımızdan etkileniyoruz. Türk milletinden etkileniyoruz. Sayın genel başkanım dört duvar arasından çıkın, toplumun içine girin Türk milliyetçilerinin arasına dalın ve siz de etkileneceksiniz. Etkilenmekten de hiç pişman olmayacaksınız."

MHP'de bir genel başkan değişiminin Meclis'teki diğer partilere etkisinin nasıl olacağı sorusuna Oğan, "Kesinlikle olacaktır. Bizim bu mücadelemiz Türk demokrasisi adına bir mücadeledir. Bundan sonra diğer partilerde de artık tayin edilen genel başkanlık süreci sona erecektir. Çok adaylı, yarışlı ve demokrasinin bütün zenginliğinin yaşandığı diğer partilerde de bunun örneklerini göreceğiz. Bizim bu mücadelemiz sadece MHP'nin önünü açmakla kalmayacak, Türk siyasetinin önünü açacaktır" dedi.

HDP'yi nasıl gördüklerinin sorulması üzerine Oğan, "HDP'yi PKK'nın Meclis şubesi olarak görüyoruz. Terörle arasına mesafe koymayan bir siyasi parti olamaz. Bizim bir farkımız olacak. HDP şunu yapıyor biz yapmayız gibi kendimizi HDP'nin adeta yönlendirdiği parti konumuna sokmayız. HDP bizim umurumuzda olmaz o anlamda. Biz doğru bildiğimizi yapacağız. HDP'yi terörle arasına mesafe koymadığı sürece muhatap almayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

BİNAYA BALKON YAPTIRACAĞIZ

Oğan, MHP'nin genel merkezinin Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından inşa edildiğini hatırlattı. Bugün MHP'nin binasının sıvalarının döküldüğüne dikkat çeken Oğan, "MHP genel başkanı olduğumuzda ilk icraatımız partimizi güzel bir tadilattan geçirmek. Bununla beraber dün Alp Beyle görüştük. MHP'ye bir balkon yaptıracağız. Çünkü bir iktidara hazırlanıyoruz. Balkon konuşmasını yapmak için partimizin fiziki şartları çok uygun değil. Biz bunu içeride planlamıştık, içeride balkon konuşması yapmak için yerimiz var ama dışarıda da bir balkon inşa edeceğiz dedi. Bunu buradan ifade edeyim. MHP'nin genel başkanı olduktan sonra balkonu inşa edeceğiz. Bundan sonra balkon konuşmalarını basın olarak MHP'nin önünden takip edeceksiniz." diye konuştu.

Cihan

Oğan: Devlet Bahçeli artık yoruldu, bayrağı devretmesinin zamanı geldi

Oğan: Devlet Bahçeli artık yoruldu, bayrağı devretmesinin zamanı geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim