• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Yanıt Verdi

Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Yanıt Verdi
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Bozdağ'ı eleştirerek "Adalet Bakanı olduğun şimdi mi aklına geldi. Mahkemelere akıl vermek...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Bozdağ'ı eleştirerek "Adalet Bakanı olduğun şimdi mi aklına geldi. Mahkemelere akıl vermek senin işin mi? Mahkemelerin kapısına gitmeye çok da hevesli değiliz" dedi.

MHP'de kongreye gidilip gidilmeyeceği tartışmaları devam ederken, genel başkanlık için adaylığını açıklayan isimler seçim turlarını sürdürüyor. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan da Manisa'da partililerle bir araya geldi. Saruhan Otel'de gerçekleştirilen buluşmaya çok sayıda partili katıldı. Oğan, Mehter Takımı eşliğinde partililer tarafından kapıda karşılandı. Partililer Oğan'la selamlaşmak için birbiriyle yarıştı. Partililere bir konuşma yapan Oğan, 1 Kasım seçimleri sonrası HDP'nin gerisinde kalmalarını eleştirerek, "Özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra da Türk milliyetçilerinin 5 aylık bir süre içerisinde 80 milletvekilinin 40'a düşürülmesi, yaklaşık 2 milyon 200 bin oyumuzun 5 ay içerisinde eriyip heba olması elbetteki sineye çekilecek bir durum değildir. Bu sebeple biz bir çağrıda bulunduk. Sayın Genel Başkanım bir kez daha vurguluyorum. Ülkücülerin kurultayını toplayın. Ülkücüler neden PKK'nın siyasi uzantılarının dahi gerisinde kaldığını sorgulamak istiyor" dedi.

BAKAN BOZDAĞ'I ELEŞTİRDİ

Sinan Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın MHP'yle ilgili olarak "Mahkeme eliyle partiler üzerinde tasarruf yapılması demokratik değil" yönündeki sözlerini de eleştirdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bir açıklaması olduğunu anlatan Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mahkeme ne karışırmış, partilerin tüzüğü var siyasi partiler kanunu var. Ey Adalet Bakanı, Türkiye'de bu kadar haksız hukuksuz iş varken, Türkiye'nin evlatları çocukları tacize uğrarken, kadınlarımız her gün vahşice cinayete kurban giderken Türkiye'nin şerefli ordu mensupları Ergenekon, Balyoz gibi kumpaslara kurban giderken Türkiye'nin şerefli insanlarının haysiyetiyle oynanırken sen neredeydin? O gün de Adalet Bakanıydın. Adalet Bakanı olduğun şimdi mi aklına geldi. Mahkemelere akıl vermek senin işin mi? Biz de zaten biliyoruz mahkemelerin kapısına gitmeye çok da hevesli değiliz. Mahkemelerin siyasi partilerin iç işlerine karışmasına çok hevesli değiliz. Ama bu garabet 12 Eylül'ün artığı haline dağılan Siyasi Partiler Kanunu 14 senedir neden değiştirmediniz? Ben de buradan sana soruyorum. Çünkü işinize geliyor. Çünkü lider sultası, alternatifsiz muhalefet işinize geliyor. Şimdi etekleriniz tutuştu, gümbür gümbür muhalefet geliyor, muhalefetin önünü mahkemelerde nasıl keseriz diye el birliği yapmışsınız."

MHP'Lİ ADAN'A MANİSA'DAN CEVAP VERDİ

Oğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın kullandığı "Partimiz, nesebi gayri sahih birtakım sözde siyasi karakterlerin küçük akıllarına oyuncak olmayacak kadar büyüktür" yönündeki ifadelerini eleştirdi.

Oğan, genel merkez yöneticisi tarafından 548 imza sahibine yapılan hakareti üzülerek okuduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Ülkücü hareket bu değil. Ülkücü hareket birbirine hakaret etmez. Ülkücü hareket il başkanına, ilçe başkanına, kadın kolları başkanına, ocak başkanına, milletvekiline, MYK üyesine sırf demokratik hakkını kullandı diye "Nesebi gayri sahih" ifadesini kullanmaz. Bunu ancak siyaseten nesebi gayri sahih olanlar kullanır."

Genel Kurul için tarih veren Oğan, "Allah nasip ederse 8'inde tüzük kurultayımız. Onu takip eden günler içerisinde de bir tarih belirlemedik ama ertesi günden 29 Mayıs'a kadar olan tarih içerisinde bir gün içerisinde Genel Başkanlık Kurultayımızı yapacağız" diye konuştu.

"GENEL MERKEZİN KAPISINA KİLİT Mİ VURACAKSINIZ"

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kanunsuz tarih açıklayanlar, suç işliyorlar, vebal taşıyorlar" sözleri hatırlatıldı. Bunun üzerine Oğan, şunları söyledi: "Bu ülkede Anayasa var, Siyasi Partiler Kanunu var ve tüzük var. Tüzüğümüzdeki madde açık ve nettir. Tüzüğümüz diyor ki "Delege tam sayısının 5'te biri noter kanalıyla müracaat ederse olağan üstü kurultay toplanır" Delege tam sayımızın yaklaşık yarısı olağan üstü kongre talebiyle müracaat etmiştir. Genel merkezimiz hukuksuz bir şekilde bu müracaatları tanımıyorum demiştir. Asıl vebal genel merkezimizin üzerindedir. Ülkücülerin ne günahı var. Ülkücüler kurultay istiyor neden önünde engel oluyorsunuz. Demokratik hakkını kullanıyor. "Ben yasanın, Anayasanın ve tüzüğün verdiği yetkiyi kullanıyorum. İmza veriyorum. Kurultaya gidelim istiyorum" Genel Merkez ne yapıyor? Seni kapattım diyor. Seni görevden aldım diyor. Maalesef ki illerden sonra şimdi de İzmir'de, Samsun'da Amasya'da Türkiye'nin bir çok yerinde bu defa ilçeleri kapatmaya başlıyor. Merak ediyorum böyle giderse Genel Merkezin kapısına da mı kilit vuracaksınız."

Oğan, partililerle görüşmesinin ardından Manisa'dan ayrıldı.

Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Yanıt Verdi

Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Yanıt Verdi

Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Yanıt Verdi

Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Yanıt Verdi

Oğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Yanıt Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim