• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Öğ-der Iı. Eğitim-gençlik Şurası Yapıldı

Öğ-der Iı. Eğitim-gençlik Şurası Yapıldı
ÖĞ-DER tarafından organize edilen Eğitim Şurası toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi.

ÖĞ-DER tarafından organize edilen Eğitim Şurası toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi.

Erzurum Öğretmenevinde gerçekleştirilen şuraya eğitim camiasından yoğun bir katılım oldu.

Toplantıya Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr Muammer Yaylalı, Rektör Yardımcısı Prof Dr. Bayram Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Resul Bilici, ERZİMDER Başkanı Cemil İlbaş, AGD Başkan Yardımcı Celal Algan, ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, EHAD Başkanı Abdurrahman İkinci, Atatürk Üniversitesinden ve okullardan çok sayıda eğitimci, eğitim yöneticisi, STK temsilcisi, Gençlik Merkezi ve kurumlardan temsilciler katıldı.

Programda açılış konuşması yapan ÖĞ-DER Şube Başkanı Abdullah İkinci: "Önce Programa destek olan Atatürk üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesine, paydaş olan tüm resmi kurum ve STK'lara, programa ev sahipliği yapan Öğretmenevine ve rapora destek olan tüm eğitimcilere, STK'lara ve resmi kurumlara teşekkür ediyorum. Son yıllarda ülkemizin en önemli konularından birisi olan gençliğin sorunları ve bu sorunlarla nasıl başa çıkılacağı konularını masaya yatırmak için "Erzurum Eğitim ve Gençlik Şurası'nı" organize ettik. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Kasım Öğretmenler günü konuşmasında " ...Fakat burada çocuklarımıza neleri öğretmemiz, onları nasıl eğitmemiz gerektiği konusuna yeteri kadar yetişemedik. Benzer bir durum kültür alanı için de söz konusudur." diyerek bu konuda çalışmanın eksik olduğunu belirtmiştir. Bizlerde eğitimci bir STK olarak konuya yıllardır aynı yönden bakıyoruz. Gençliğin ihmal edildiğini, eğitimde Ahlak ve Maneviyatın eksik olduğunu, müfredatların, ders kitaplarının milli değerlerimiz ışığında değişmesi gerektiğini savunuyoruz. Eğitimin üç hedefi vardır, insanların kişikli, sağlıklı, başarılı bireyler olmasına katkıda bulunmaktır. Çağı anlayan fakat çağa teslim olmayan, dengeli, itidalli, inandığı değerlere, vatanına, kendine, çevresine, eşi, çocukları, milleti, devleti ve bütün insanlara karşı sorumluluklarının bilincinde olan, ahlaki değerleri, birlik- beraberlik, sevgi- saygı değerleri, pozitif yönde kat kat yükselen, aklını ve kalbini sağlam kullanabilen, karakterli ve bilgili insan yetiştirmek zorundayız. Velhasıl, milletlerin varlığını devam ettirebilmesi ve kalkınması; İnançlı, milli ve manevi değerlere bağlı, sağlam karakterli, çalışkan, dürüst, ahlaklı ve donanımlı nesilleri yetiştirmekle mümkün olacaktır. Bu nesli yetiştirmede sorumluluk sahiplerine ve hepimize büyük görevler düşüyor. Artık dönüşüm "mana" da başlamalı diyoruz. Konuşmaların ve temennilerin dışında somut icraatler istiyoruz. Ahmet Cevdet Paşa'nın Mecelle'de beyan ettiği "Def-i mefasid, celb-i menafiden evladır" kuralı gereği gençliği yanlışa ve ifsada götüren kötülüklerin, yanlışların önünün kesilmesini istiyoruz. Gençliğe Millî bir ruh ve heyecan verecek planların, programların yapılmasını istiyoruz. Bilgi evrenseldir nerede bulunursa alınmalıdır ancak eğitim "Millî" olmalıdır." dedi.

Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Onur Yücesoy Necip Fazıl Kısakürek'in Gençliğe hitabesini seslendirdi. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr Muammer Yaylalı, ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İlahiyatçı Prof Dr Mustafa Ağırman, Şehirder Başkanı Murat Ertaş, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Uğur Elmas gençliğin eğitimi konularında konuşma yaptılar.

Program sonunda davetlilere program için hazırlanan "Gençlik Eğitim Raporu ve Necip Fazıl Kısakürek'in Gençliğe hitabesi dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim