• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Ofergroup, Türkiye’de Faaliyet Göstermeye Başladı

Ofergroup, Türkiye’de Faaliyet Göstermeye Başladı
Dünyanın en zengin işadamlarından Sami Ofer'in küçük oğlu Dalya Ofer'in şirketi Ofergroup Londra ve New York'tan sonra İstanbul'da faaliyet göstermeye...

Dünyanın en zengin işadamlarından Sami Ofer'in küçük oğlu Dalya Ofer'in şirketi Ofergroup Londra ve New York'tan sonra İstanbul'da faaliyet göstermeye başladı.

18 milyar dolarlık mirası reddetmesi, Müslüman olduğunu açıklaması ve geçirdiği helikopter kazasından sağ olarak kurtulması ile gündeme gelen, dünyanın en zenginleri arasında bulunan Sami Ofer'in küçük oğlu Dalya Ofer'in şirketi Türkiye'de Türk ortaklı olarak faaliyet göstermeye başladı.

Dalya Ofer, Müslüman olduğunu açıklamasından sonra hem Yahudi Lobisi hem de kardeşleri tarafından istenmeyen isim olarak ön plana çıkmıştı, Ofer kardeşler arasındaki kavgayı bitirmek için İsrail Cumhurbaşkanı'nın devreye girdiği biliniyor. Oxford Üniversitesi'nde Siyasal Bilimler Uluslararası İlişkiler ve Florida Üniversitesi'nde Ortadoğu ve Mezopotamya Yüksek Lisansı ve Doktora eğitimi alan Dalya Ofer, İngiltere ve Amerike Birleşik Devletleri'de bir çok banka ve şirkete danışmanlık yaptıktan sonra, Forbes tarafından ilk 100 şirket arasında gösterilen Ofergroup'u kurdu. Ofergroup ve Cipgroup Yönetim Kurulu Başkanı Dalya Ofer, Dubai Kraliyet ailesi üyesi Hamdan Al-Maktoum ile yıllardır görüştüğünü kendisi aracılığı ile Mekke'de Umre yaparak Müslümanlığı tanıdığını ve Müslüman olduğunu belirtmişti. Ofergroup'tan yapılan açıklamada; Dubai Kraliyet ailesi Al-Maktoum, Kuveyt Kraliyet ailesi Al-Sabah aileleri, İsrail ve Amerikalı iş adamlarının 6 yıldır Dalya Ofer'in yatırımcıları arasında olduğu belirtildi. Alınan bilgiye göre, Ofergroup Londra ve New York'tan sonra resmi olarak İstanbul'da faaliyet göstermeye başladı. Kendi alanında bilgi ve tecrübesiyle, profesör bilgisine sahip olduğu söylenen Dalya Ofer, ilk etapta gayrimenkul yatırım danışmanlığı, inşaat ve strateji danışmanlığı yapacak. Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayan Ofergroup, enerji, uluslararası lojistik ve hayvancılık alanlarında da faaliyet gösterecek.

Ofergroup Yönetim Kurulu Başkanı Dalya Ofer, Türkiye'nin İsrail ve Arap yatırımcılar için cazip olduğunu belirterek, kendisinin uluslararası ilişkiler ve strateji uzmanı olduğunu, yapacakları raporlama sonrasında Türkiye'de yapılacak yatırımların net rakamının ortaya çıkacağını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim