• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Odunpazarı’nda Mahalle Toplantıları Devam Ediyor

Odunpazarı’nda Mahalle Toplantıları Devam Ediyor
Odunpazarı Belediyesi, belediye hizmetlerinin vatandaşlara daha etkin ve verimli olarak anlatılması için düzenlediği mahalle toplantılarına devam ediyor.

Odunpazarı Belediyesi, belediye hizmetlerinin vatandaşlara daha etkin ve verimli olarak anlatılması için düzenlediği mahalle toplantılarına devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa, ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti.

Emek ve 71 Evler Mahalleleri'nde gerçekleştirilen toplantıların ardından, son olarak Vadişehir Mahallesi'nde toplantı gerçekleştirildi. Vadişehir Halk Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da katıldı. Başkan Kurt'un dışında toplantıya, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Olcay Öz Çokar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Arif Anbar, Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Şavlukbaş, Fen İşleri Müdürü Sezgin Kurtbek, Park Bahçeler Müdürü Bilgen Perk, Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Büdüş, Kırsal Hizmetler Müdürü Burak Özen, İmar Müdürü Uğur Haluk Durdağ ve Temizlik İşleri Müdürü Metin Göksel katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Kurt, yapılan toplantıda Odunpazarı Belediyesi'nin Vadişehir'de bugüne kadar neler yaptığını, bundan sonraki süreçte neler yapabileceğini konuşmak ve şu anki durumu değerlendirmek için düzenlediklerini kaydetti.

Vadişehir'in diğer mahallelerden farkının olduğunu ifade eden Başkan Kurt, "Bu bölge sonradan yapılan bir bölge ve TOKİ tarafından yapıldı. Dolayısıyla buranın eksikleri ve sorunları var. Vatandaş yol istiyor. Bu bölge yapılırken TOKİ burada yolları yapmış ve bu yolların epey bir süre dayanması lazım. Fakat dayanmadı ve yollar bozuldu. Vadişehir Mahallesi'ni Eskişehir'in geleceğini taşıyacağımız bölgelerden olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"VADİŞEHİR'DE 54 BİN 850 METREKARE YEŞİL ALAN ÇALIŞMASI YAPILDI"

Başkan Kurt'un konuşmasının ardından belediye yetkilileri, Odunpazarı Belediyesi'nin faaliyetleri hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Yetkililer, özellikle Vadişehir Mahallesi'nde Odunpazarı Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları anlattı. Vadişehir Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Fen İşleri Müdürü Sezgin Kurtbek, 236 ton baskılı desenli asfaltı ile yol kaplaması ve 457 ton asfalt ile yol kaplaması yapıldığını söyledi. Kurtbek, 4 sokakta bin 213 ton aşınma asfaltı ile mahallenin üst yapısındaki sorunları çözdüklerini belirtti. Park ve Bahçeler Müdürü Bilgen Perk ise, Vadişehir Mahallesi'nde 54 bin 850 metrekare yeşil alan çalışması yapıldığını söyledi. Park ve Bahçeler Müdürü Bilgen Perk, Vadişehir Mahallesi'nde ayrıca 2 bin metrekare park ıslah çalışması yapıldığını belirtti. Toplantıda konuşan Temizlik İşleri Müdürü Metin Göksel, çöp çıkarma saatleri konusunda vatandaşın duyarlı davranması gerektiğini belirtti. Göksel, sabah 07.00 - 09.00, akşam 19.00 - 21.00 olarak belirlenen saatlerde çıkarılan çöplerin, ekipler tarafından toplandığı takdirde çevrede oluşan kötü görüntünün de ortadan kalkacağına dikkat çekti.

"ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMA HZİMETİ"

Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Şavlukbaş ise vatandaşların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Vadişehir'e Halk Merkezi yaptıklarını belirtti. Vadişehir Mahallesi Ender Sokak üzerinde bulunan binanın 230 metrekare alana sahip olduğunu belirten Şavlukbaş, bina içerisinde; Halk Merkezi, toplantı salonu, muhtarlık odası ve engelliler için ayrılmış bir oda bulunduğunu belirtti. Binanın tamamen Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını vurgulayan Şavlukbaş, kurulan Halk Merkezi içerisinde yetişkinler için; ahşap boyama, dekoratif örtü dikimi, takı, kırkyama, şiş örücülüğü, iğne oyası, giyim, İngilizce, nikah şekeri ve kitre bebek kurslarının olduğu anlattı. Savlukbaş, çocuklar için keman, İngilizce ve mental aritmetik kurslarının da faaliyette olduğunu belirtti. Kırsal Hizmetler Müdürü Burak Özen ise, sokak hayvanları ile ilgili istek ve şikayetleri dinledi. İlaçlama çalışmalarında sistemli bir yol izlediklerini ifade eden Özen, vatandaşların sağlığının en ön planda olduğunu söyledi.

Kadın ve Aile Müdürü Gülsev Karamaşa yaptığı konuşmada, Kadın ve Aile Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karamaşa, Odunpazarı sınırları içerisinde bulunan kadınlara kadın sağlığı eğitimlerinin verildiği belitti. Müdürlük bünyesinde bulunan engelli biriminin çalışmalarından söz eden Karamaşa, Odunpazarı Belediyesi olarak uzman psikolog ile birlikte, "Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti" verildiğini belirtti. SOBE birimi ile de bilgi veren Karamaşa, 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ettiklerini ifade etti.

Odunpazarı’nda Mahalle Toplantıları Devam Ediyor

Odunpazarı’nda Mahalle Toplantıları Devam Ediyor

Odunpazarı’nda Mahalle Toplantıları Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim