• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Odunpazarı’nda Kış Sessizliği

Odunpazarı’nda Kış Sessizliği
Eskişehir'in tarihi ve turistik mekanları arasında yer alan Odunpazarı Evleri bölgesi, havaların soğumasıyla ziyaretçi akınından mahrum kaldı.

Eskişehir'in tarihi ve turistik mekanları arasında yer alan Odunpazarı Evleri bölgesi, havaların soğumasıyla ziyaretçi akınından mahrum kaldı.

Yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan Odunpazarı Evleri, nostaljik yapısı ve tarih kokan sokaklarıyla misafirlerini adeta geçmişe götürüyor. Zamanın eskitemediği mekanlar arasında yer alan Odunpazarı Evleri, yerli ve turistlerin gezeceği yerlerin yanı sıra, vatandaşlara ekmek kapısı olma özelliğine de sahip. Evleri ticaret amaçlı kullanan esnaflar, özellikle Eskişehir'e has ürünleri satarak, geçmişten gelen bu geleneği sürdürüyor. Sokaklarını gezen insanları adeta geçmişe sürükleyen bu evlerin, bozulmayan yapısı ve orijinal bir şekilde restore edilişi ise vatandaşların beğenisini topluyor.

TURİST YOKSA ESKİŞEHİR HALKI GELSİN

Özellikle yaz aylarında bir hayli kalabalık olan Odunpazarı Evleri, kış aylarında ise pek fazla misafire ev sahipliği yapamıyor. Özellikle hafta içi, havaların soğuk ve yağışlı olmasından dolayı pek fazla ziyaretçisi olmayan evler, buradan ekmeğini kazanmaya çalışan esnafın da suratının asılmasına neden oluyor. Esnaflar, turistik gezi turlarını özlediklerini belirterek, tekrardan hareketlilik olacağına inandıklarını aktardılar. Bazı vatandaşlar ise bu boşluktan dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirerek, Eskişehirlilerin bu mekanlara gelmelerini söylediler. Vatandaşlar, kış aylarında bu tarihi sokaklar için "tıpkı kovboy filmleri gibi bomboş" benzetmesi yaptılar.

KIRKAMBAR ÇARŞISI KAPANMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Odunpazarı mevkiinde yaklaşık 2 yıl önce büyük umutlarla faaliyete geçen tarihi Kırkambar Çarşısı ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Çarşı içerisinde bulunan yaklaşık 10 iş yerinden 2 tanesi şimdilik kapanmış durumda. Çarşı esnaflarının iddiasına göre önümüzdeki günlerde 3 dükkan daha farklı bir bölgeye taşınacak. Esnaflar ise bu kapanma tehlikelerinden birinin, tur seferleri düzenleyen firmalar olduğunu söylediler. Firmaların Odunpazarı'nda belli başlı bölgeleri tanıttığına dikkat çeken esnaflar, Kırkambar'a sahip çıkılması gerektiğini aktardılar.

Kurulduğu günlerde içerisinde yaklaşık 10 dükkan bulunduran Kırkambar Çarşısı, şimdi ise 6 iş yeriyle lületaşı başta olmak üzere diğer hediyelik eşyaların satışıyla ayakta durmaya çalışıyor. Dükkan sahipleri, bu gidişle bütün iş yerlerinin kapanmasından korktuklarını ifade ettiler.

Odunpazarı’nda Kış Sessizliği

Odunpazarı’nda Kış Sessizliği

Odunpazarı’nda Kış Sessizliği

Odunpazarı’nda Kış Sessizliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim