• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Odunpazarı’nda Çocuk Filmleri Kuşağı Yeni Filmlerle Devam Ediyor

Odunpazarı’nda Çocuk Filmleri Kuşağı Yeni Filmlerle Devam Ediyor
Odunpazarı Belediyesi tarafından başlatılan Çocuk Filmleri Kuşağı, Şubat ayında yeni filmlerle devam ediyor.

Odunpazarı Belediyesi tarafından başlatılan Çocuk Filmleri Kuşağı, Şubat ayında yeni filmlerle devam ediyor.

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleşen Çocuk Sinema günleri tüm hızıyla devam ediyor. Şubat ayı gösterimleri kapsamında; "Niko: Yıldızlara Yolculuk" ve "Şövalye Rusty" isimli animasyon filmleri çocuklarla buluşuyor. İlk gösterimi 6 Şubat 2016 Cumartesi günü başlayacak olan çocuk filmleri kuşağı Şubat ayı boyunca her hafta sonu gerçekleşecek. Çocuklara kahkaha dolu dakikalar yaşatacak olan çocuk filmleri kuşağına tüm Eskişehirlileri davet eden belediye yetkilileri, çocuklar için birbirinden özel çalışmaların hazırlandığını kaydetti. Şubat ayı gösterimleri, 6 Şubat Cumartesi 16.00 Niko: Yıldızlara Yolculuk, 7 Şubat Pazar 14.00 Şövalye Rusty, 13 Şubat Cumartesi 16.00 Niko: Yıldızlara Yolculuk, 14 Şubat Pazar 14.00 Şövalye Rusty, 20 Şubat Cumartesi 16.00 Niko: Yıldızlara Yolculuk, 21 Şubat Pazar 14.00 Şövalye Rusty, 7 Şubat Cumartesi 16.00 Niko: Yıldızlara Yolculuk ve 28 Şubat Pazar 14.00 Şövalye Rusty şeklinde olacak.

Çocuk sinema günlerinde gösterilecek olan Niko: Yıldızlara Yolculuk filminin yönetmenliğini Michael Hegner, Kari Juusonen yapıyor. Kuzey Avrupa'nın "Yeni Dünya"ya cevabı olan Niko: Yıldızlara Yolculuk, İskandinav coğrafyasından çıkan bir animasyon. ABD'li Buz Devri'ne Wikinglerin alternatifi olarak değerlendiriliyor. Bir ren geyiği olan Niko, babasının Noel Baba'nın geyiklerinden biri olduğunu öğrenir. Bu sevimli ren geyiğinin en büyük hayali babası gibi uçmaktır ve bunu yapabilmek için babasını, Noel Baba'yı ve diğer uçan geyiklerini aramaya başlar. Fakat yolda kötü kurtlar vardır ve onlara yakalanmamak için sincap Julius ve Wilma ile birlikte büyük bir macera yaşarlar.

Çocuk sinema günlerinin bir diğer filmi ise Şövalye Rusty. Yönetmenliğini Thomas Bodenstein yaptığı filmde Şövalye Rusty'nin başı büyük derde girmiştir. Beklenmedik bir şekilde, yenilmez favorilere karşı girdiği büyük düelloyu kazanan Rusty, kaybedenler tarafından sahtekarlık ve hırsızlıkla suçlanır. Bunun üzerine kral tarafından ünvanı ve kalesi elinden alınır. Öte yandan kralın sağlık durumunun kötü olduğunu bilen prens, tahtın gücünü ele geçirmeye ve yerine sağlam bir diktatörlük kurmaya karar verir. Herkes tarafından desteklense de Şövalye Rusty buna karşı çıkacaktır. Rusty, hem krala karşı kurulan tuzağı açığa çıkarmak hem de onurunu geri kazanmak için kendisine destek olan arkadaşlarıyla birlikte zorlu bir maceraya atılır.

Odunpazarı’nda Çocuk Filmleri Kuşağı Yeni Filmlerle Devam Ediyor

Odunpazarı’nda Çocuk Filmleri Kuşağı Yeni Filmlerle Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim