• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Odunpazarı’nda ‘Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarın Önlenmesi’ semineri

Odunpazarı’nda ‘Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarın Önlenmesi’ semineri
Odunpazarı Belediyesi, Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Alikev Gençlik Örgütü Düş Elçileri ve Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Eskişehir...

Odunpazarı Belediyesi, Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Alikev Gençlik Örgütü Düş Elçileri ve Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Eskişehir Şubesi ile birlikte Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarın Önlenmesi başlıklı seminer düzenledi.

Emek Halk Merkezi'nde düzenlenen seminere, Zihinsel Engelliler Eğitim Uzmanı Fidan Güneş Gürgör Kılıç, ÖVDER Eskişehir Şube Başkanı Av. Heval Yıldız Karasu'nun konuşmacı olarak katıldı. Cinsel istismarın belirtileri, çocuğa cinsel istismar şüphesi halinde nasıl yaklaşılması gerektiğine ilişkin bilgilerin verildiği seminerde, yeni cinsel istismar yasa tasarısı da anlatıldı.

İstismarın en büyük göstergesinin çocuğun beyanı olduğunu söyleyen Fidan Güneş Gürgör Kılıç, yapılan bilimsel çalışmalara göre çocukların bu konuda yalan söylemediğini belirtti. Kılıç, çocuklara yaklaşırken onların kendilerini rahat ifade edebileceği bir dil kullanmak gerektiğini kaydetti.

"Kol kırılır yen içinde kalır" anlayışının aile, okul, mahkeme her alanda etkin kılınmaya çalışıldığına dikkat çeken Av. Yıldız Karasu, buna karşı ısrarlı, birlikte ve çocuğun korunmasını esas alan bir mücadele yürütmek gerektiğini vurguladı. Kadın programları ve din kisvesi altında cinsiyetçi söylemlerde bulunan hocaların istismarı meşrulaştıran bir niteliğe sahip olduğunun altını çizen Yıldız, son tasarının da istismarı arttıran hukuki boşluklar oluşturduğunu söyledi. Yıldız, bu yasa tasarısının; suçu önlemeyi değil, cezaları ağırlaştırarak sorumluluğu üzerinde atmaya çalıştığı belirti.

Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezlerinde çocuğa yönelik istismarı masaya yatırmaya devam edecek. Odunpazarı Belediyesi, Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Alikev Gençlik Örgütü Düş Elçileri ve ÖV-DER Eskişehir Şubesi; 29 Nisan 2018 Pazar Günü saat 14.00'de Büyükdere Halk Merkezi'nde Çocuğa yönelik Cinsel İstismarın Önlenmesi ile ilgili seminer düzenleyecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim