• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Odunpazarı’na “Başka Sinema” Geliyor

Odunpazarı’na “Başka Sinema” Geliyor
Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir'e ve Odunpazarı ilçesine yeni bir sinema kazandırıyor.

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir'e ve Odunpazarı ilçesine yeni bir sinema kazandırıyor. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde (YKSM) Eskişehirlilere alternatif bir sinema keyfi yaşatacak olan "Başka Sinema", özellikle film festivallerinde yoğun ilgi gören filmleri sinemaseverlerle buluşturuyor.

Yapılan açıklamaya göre; ulusal ve uluslararası platformlarda beğeni kazanan, festivallerde yoğun ilgi gören ancak Türkiye'de vizyona girmekte zorlanan filmlere, Türkiye'de alan bulma amacıyla yola çıkan ve rutin sinema deneyimi dışına çıkılacak. Filmlerin daha esnek bir programla, daha uzun süre vizyonda kalmasını ve yıl boyu art arda aynı ilgi ve heyecanla seyredilmesini sağlamayı hedefleyen "Başka Sinema", Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde sinemaseverlerle buluşacak.

FARKLI BİR SİNEMA DENEYİMİ

Farklı alanlarda birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe imza atan Odunpazarı Belediyesi "Bize Her Gün Festival" sloganıyla yola çıktığı "Başka Sinema" ile Eskişehir'in sanat yelpazesini zenginleştirmeye devam ediyor. Yapılacak film gösterimleriyle ve seanslardan sonra düzenlenecek söyleşilerle Eskişehirlilere, Türkiye'de benzeri olmayan bir sinema deneyimi sunulacak. Farklı ülke sinemalarını Eskişehir'e getirerek bambaşka bir bakış açısı geliştirilmesine olanak sağlayacak olan Odunpazarı Belediyesi, sanatseverlere zengin bir sinema deneyimine olanak sağlayacak.

İLK GÖSTERİM 5 ŞUBAT'TA İZLEYİCİLERLE BULUŞACAK

'Başka Sinema'nın birbirinden güzel filmlerini Eskişehirli sinemaseverlerle buluşturacak olan Odunpazarı Belediyesi, ilk film gösterimini 5 Şubat'ta Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek. İlk gün "Rüzgarın Hatıraları" ve "Diren/ Suffragette" filmleri izleyiciyle buluşacak. Eskişehirlilerle buluşacak olan diğer filmler ise, Abluka, Yalan Labirenti, Dheepan, Mustang, Sarmaşık gibi gösterimler olacak.

3 BOYUTLU FİLMLER DE OLACAK

YKSM bünyesine kazandırılan son teknoloji film makinesiyle sinemaseverlere zaman zaman 3 boyutlu (3D) film keyfini de yaşatacaklarını belirten yetkililer, Odunpazarı Belediye Sineması'nın şehirdeki en çok rağbet gören sinema salonlarından biri olacağını ifade ettiler. Vizyona girmemiş filmlerin ilk kez Odunpazarı'nda izleyiciyle buluşturulacağını ifade eden yetkililer, aylık film programlarının vizyon tarihinden 10 gün önce açıklanacağını belirtti.

İLK HAFTA ÜCRETSİZ OLAN BİLETLER KÜLTÜR MERKEZLERİ GİŞELERİNDE

Odunpazarı Belediye Sineması'nda ilk hafta biletlerin ücretsiz olacağını ifade edilirken, sonraki haftalarda bilet satışının YKSM ile Hasan Polatkan Kültür Merkezi gişelerinde satışa sunulacağı belirtildi. Fiyatların cüzi olacağı sinema biletleri pazartesi günleri hariç hafta içi 9.00-18.00 saatleri arasında, Cumartesi - Pazar günleri ise 12.00-16.00 saatleri arasında satışa sunulacak.

Odunpazarı’na “Başka Sinema” Geliyor

Odunpazarı’na “Başka Sinema” Geliyor

Odunpazarı’na “Başka Sinema” Geliyor

Odunpazarı’na “Başka Sinema” Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim