• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Odunpazarı Güvercin Köy Projesi’ni Hayata Geçiriyor

Odunpazarı Güvercin Köy Projesi’ni Hayata Geçiriyor
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, dünyada bir ilk olarak hayata geçirdiği "Arıköy" projesinin ardından şimdi de yine dünyada bir ilk olacak "Güercin Köy"...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, dünyada bir ilk olarak hayata geçirdiği "Arıköy" projesinin ardından şimdi de yine dünyada bir ilk olacak "Güercin Köy" projesini hayata geçiriyor.

Kurşunlu Külliyesi'nde yapılan Güvercin Köy Projesi'nin tanıtım toplantısına, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, Es-Birlik Kanatlı Hayvan Sevenler ve Yetiştiriciler Derneği Başkanı Vedat Akbıyık ve çok sayıda güvercin seven katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak farklı sıkıntıları sivil toplum örgütleri ile dayanışma içinde çözmek istediklerini söyledi.

Kazım Kurt, Eskişehir'de bu kadar çok güvercin seven olduğunu tahmin etmediğini ifade ederek, "Ama gördüm ki 3 - 4 tane dernek var ve bunların katılımcılarının sayısı çok yüksek. O zaman farklı bir uygulama gerçekleştirelim istedik. Seçim dönemi 1 - 2 görüşmede ben böyle bir çalışmayı düşünmüştüm. Türkiye'de yine belki ilklerden biri olarak, bir ilçe belediyesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz yaptığı çalışmalar doğrultusunda, bu noktaların düzenlenmesi gerektiğini bize vurguladı ve bu işbirliği ortaya çıktı. Şimdi biz bir ihtiyaç var ise ve bu ihtiyacı çözmek için adım atmak gerekiyorsa, attık" dedi.

TÜRKİYE'YE TANITILMASI SİZİN İŞİNİZ

Bundan sonrasının ise güvercin severlere kaldığını dile getiren Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nin Güvercin Köyü'nü hayata geçireceklerini belirtti. "Onun işletmesi, yönlendirilmesi ve tüm Türkiye'ye tanıtılması sizin işiniz. İhtiyaç olduğunu hissettiğimiz için bu işi gerçekleştirmeye karar verdik. Bir an önce başlayalım ve bir an önce bitirelim. Bu yıl burada belki bütün Türkiye'nin katılabileceği bazı etkinlikleri gerçekleştirelim" diyen Başkan Kurt, belediyelerin tarımla uğraşmasının şimdiye kadar görülmüş bir şey olmadığını kaydetti. Büyükşehir yasasından sonra şu anda Odunpazarı Belediyesi'nin mahalle sayısının arttığını sözlerine ekleyen Kurt, "Orada çiftçilik yapılıyor, orada tarım yapılıyor, orada hayvancılık yapılıyor. O zaman biz onlara örnek olmalıyız. O örneği de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Vişne Bahçesi'nde vişne üretmeye, arıcılar için Arıköy'ü kurmaya çalışmamızın altında yatan sebepler bunlar. Ama sizinki farklı, şehrin ortasında 2 katlı, 3 katlı apartmanlar tutup, bu işi gerçekleştirmeye çalışıyordunuz. Biz size daha rahat bir ortam hazırlayalım istedik" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra, Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Rafet Burak Özen projeyi anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla birlikte proje tanıtım sergisi katılımcılar tarafından gezildi.

Odunpazarı Güvercin Köy Projesi’ni Hayata Geçiriyor

Odunpazarı Güvercin Köy Projesi’ni Hayata Geçiriyor

Odunpazarı Güvercin Köy Projesi’ni Hayata Geçiriyor

Odunpazarı Güvercin Köy Projesi’ni Hayata Geçiriyor

Odunpazarı Güvercin Köy Projesi’ni Hayata Geçiriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim