• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: "Eskişehir Kaybetti"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: "Eskişehir Kaybetti"
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bir televizyon kanalında yayınlanan programda konuşan Başkan Kurt, 30 yıldır Eskişehir'de her gün herkesin kaldırılsın, artık bu şehir merkezinde böyle bir mezbelelik olmaz dediği Küçük Sanayi Sitesi'nin maalesef kaldırılamadığını kaydetti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) döneminden önce Odunpazarı Belediyesi'nin AK Partili olduğu dönemlerinde bazı çalışmalar olduğunu ifade eden Başkan Kurt, "Çok somut bir biçimde kentsel dönüşüm kararı verildi. Kentsel dönüşüm kararı verildikten sonra o dönem CHP'li Belediye Meclisi çoğunluğu buranın uygulaması Odunpazarı ilçe belediyesi yapsın, çünkü onların olduğu bir bölge, daha doğru olur diye bir karar verdi. 2013 yılından itibaren yetki Odunpazarı Belediyesi'ne geçti. Odunpazarı Belediyesi maalesef hiçbir şey yapmadı. Biz seçimi kazandıktan sonra ilk yapacağımız iş burayı dönüştürmekti" şeklinde konuştu.

5 AY OYALADILAR

2014 Yerel Seçimlerinde, seçim beyannamesinde Küçük Sanayi Sitesi'nin dönüşümü konusunda iddialı olduklarını vurguladıklarını belirten Başkan Kurt, "Mart 2014'ten itibaren çalışmaya başladık. Çok ciddi aşamalardan geçtikten sonra 5 binde 1'lik planını hazırlayıp Büyükşehir Belediye Meclisine gönderdik. Büyükşehir Belediye Meclisinde 5 ay kadar plan komisyonlarda oyalandıktan ve hala bir sonuç çıkmadıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı resen kendi yetkisini kullanarak dedi ki, "Bunu getirin, tartışalım." Getirdiler meclise, ama her şeyi bildikleri halde AK Partili meclis çoğunluğu Eskişehir'de böyle bir ihtiyaç yoktur diyerek bizim önerimizi ret etti" dedi.

ESKİŞEHİR KAYBETTİ

Küçük Sanayi konusunda sonuç almak, iş üretmek istediklerini söyleyen Başkan Kurt, "Hala çıkmadık candan umut vardır diyoruz ve arkadaşlarımızı ikna etme yolunda çalışmalar sürdürüyoruz. Umuyorum şu 1-2 ay içinde, yani önümüzdeki mart, nisan, mayıs neyse, o dönemde ikna olurlar, ikna oldukları zaman Eskişehir çok şey kazanır, Eskişehir kazandığında da bu konuda karar verenler de kazanır. Ama ne yazık ki, şu anda mecliste böyle bir ret kararı ile Eskişehir kaybetmiştir, ama Adalet ve Kalkınma Partisi de kazanmamıştır, yani bunu çok net olarak vurgulayabilirim" ifadelerini kullandı.

ÇARŞI KALKACAK DİYE BAŞKA YERLERE SİTELER YAPILDI

2019 yılına kadar Sanayi Çarşısı'nın tamamen kaldırılıp yenilenmesini programladıklarını ve bunu becerebileceklerini anlatan Başkan Kurt, şöyle devam etti:

"Şu anda bir şey diyemiyorum, önce ilk aşamayı daha geçemedik, planı geçirmemiz lazım. 640 bin metrekare, kentin merkezinde böyle bir çöküntü alanı. Yani şu anda sanayiye girseniz 2 araç yan yana geçemez, 5 tane usta oturup çay içecek bir lokal, kafeterya bulmaz, insanların en doğal ihtiyacını giderecek tuvalet hizmetini dahi sergileyebileceği bir yer yok. Böyle bir alanı biz Eskişehirlilere sorduğumuz zaman, herkes istisnasız bir an önce burası dönüşsün, kaldırılsın, şehir dışına taşınsın der, ama ne yazık ki biz meclisten bu kararı çıkaramadık. Ve 30 yıldır da benden önceki belediyeler döneminden itibaren burası kalkacak, taşınacak diye kentin dışında sanayi siteleri kuruldu, sanayi siteleri yapıldı, oralar boş, burası böyle bir çöküntü alanı halinde kalıyor ve Eskişehir kaybediyor. Adalet ve Kalkınma Partililerin bu mantığı sürdüğü sürece Eskişehir daha çok şey kaybedecek gibi duruyor."

CAZİBE MERKEZİ OLACAKTI

Küçük Sanayi Sitesinin dönüşmesinin sonucunda, sosyal donatı, yeşil alan, sağlık merkezleri, eğitim merkezleri gibi pek çok alanı kazanmakla birlikte, önce düzenli bir kent olacağını da aktaran Kurt, şöyle konuştu:

"Kentin merkezinde burası 640 bin metrekarelik bir alan, şu anda hiçbir işe yaramıyor, oysa biz bunu düzenlediğimiz zaman düzenli caddeler, düzenli sokaklar, düzenli yeşil alan ve modern bir şehir üretecektik. Eskişehir'in Emek, Erenköy, Yenidoğan, Gökmeydan, Gündoğdu, Çankaya ve 71 Evler gibi çok büyük mahallelerini rahatlatacaktı, yeni bir şehir merkezi olacaktı, artık insanlar Eskişehir'in şu andaki merkezi sayılacak Köprübaşı'na gelme ihtiyacı duymayacaktı. Ve bizim yapmış olduğumuz bazı görüşmelerde de kamu kurumlarının bir kısmı oraya gelecekti, dolayısıyla zorunlu bir merkez oluşturulmuş olacaktı. Onun yanında tabi spor salonları, kültür salonları, sinema salonları gibi pek çok ihtiyacı giderecek alanlar da ortaya çıkacaktı" diye konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: "Eskişehir Kaybetti"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: "Eskişehir Kaybetti"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim