• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Odunpazarı Bahara Hazırlanıyor

Odunpazarı Bahara Hazırlanıyor
Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri geçen kış mevsiminin ardından...

Odunpazarı Belediyesi bahar mevsimini karşılamaya hazırlanıyor.

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri geçen kış mevsiminin ardından ilçe sakinlerinin bahar mevsimini en güzel şekilde geçirmesi için yoğun bir çalışma programı uyguluyorlar. Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin pek çok noktasında asfalt yamama ve kırılan parke taşlarının tamirinin yanı sıra ızgara ve yağmursuyu kanal temizliği çalışması da yapıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelinde belirlenen noktalarda 50 kişilik ekipler ile ağaç dikimi ve budama çalışmalarının yanı sıra park ve çocuk oyun alanlarının bakımlarını da yapıyor.

FARKLI NOKTALARDA 40 KİŞİLİK EKİPLERLE CADDE VE SOKAKLAR TEMİZLENİYOR

Bölgede bulunan cadde ve sokakları özel yıkama araçları ile yıkayan Temizlik İşleri ekipleri, boş arazilere bırakılan moloz atıklarını da topluyor. Ekipler, ilçe genelinde bulunan mahallelerde çöp konteynırlarının tamir, bakım ve dezenfekte işlemlerini yapıyor. Temizlik görevlileri günlük ortalama 400 ton çöp topluyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, "Ekiplerimiz, her gün düzenli olarak temizlik ve çöp toplama hizmeti veriyor. Konteynırlar yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Bakım ve onarımı yapılan konteynerler yeniden hizmete sunuluyor. Temizlik ve hijyen konusunda çok dikkatli ve titiz davranıyoruz" dedi.

GEÇEN YIL 132 BİN TON KATI ATIK

Geçen yıl toplam 132 bin ton katı atık toplandığını da ifade eden Başkan Kurt, şunları söyledi;

"İlçemizde bu hizmetin sürdürülmesi için 2 bin 500 yer üstü, 15 yer altı konteyneri kullanılmaktadır. Yapılan bilgilendirme çalışmaları ve geri

dönüşüm hizmetlerinin yaygınlaştırılması ile kişi başına çöp üretim miktarının azaltılmasını hedefliyoruz. Çöpleri ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırıyoruz" şeklinde konuştu.

"AĞAÇLARI VE YEŞİL BİTKİ ÖRTÜSÜNÜ KORUYORUZ"

Kış aylarında tuzlama çalışmaları sebebiyle yıpranan asfaltların yamalamasının yapıldığını ifade eden Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, "İlçe geneline sıkıntı oluşturan bölgeler ekiplerimiz tarafından tespit edilerek asfalt çalışmaları yapılmaya devam ediyor. Uygun görülen bölgelerde yağmursuyu ızgarası ve kanal temizliği de yapılıyor. İhtiyaç olan yerlerde parke taşları da tamir edilmeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Park ve bahçe düzenlemeleri ile peyzaj çalışmaları yaptıklarını ve bu seneki hedeflerinin 200 bin metrekare yeşil alan olduğunu vurgulayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, şu ifadelerine yer verdi;

"Bahara yeşil bir Odunpazarı'nda "merhaba" diyeceğiz. Sosyal ve kültürel zenginliğimizi temiz ve daha yaşanılabilir bir çevrede yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz."

Öte yandan ilçe genelinde pek çok noktaya ağaç dikimi çalışmalarına başladıklarına değinen yetkililer, ağaç dikim çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Odunpazarı Bahara Hazırlanıyor

Odunpazarı Bahara Hazırlanıyor

Odunpazarı Bahara Hazırlanıyor

Odunpazarı Bahara Hazırlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim