• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

ODÜ’lü Öğrencilere İş Fırsatı

ODÜ’lü Öğrencilere İş Fırsatı
Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) öğrenim gördüğü mesleki alan ve branşlarda İŞKUR'un İşbaşı Eğitimi Programlarından yararlanarak çalışma ve staj yapma...

Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) öğrenim gördüğü mesleki alan ve branşlarda İŞKUR'un İşbaşı Eğitimi Programlarından yararlanarak çalışma ve staj yapma imkanı bulacak.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve ODÜ arasında Yüksek Öğrenim öğrencilerine Yönelik İşbaşı Eğitimi Programı İşbirliği Protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol ile öğrenim gördüğü mesleki alan ve branşlarda staj yapmaları zorunlu olan öğrenciler, İşbaşı Eğitimi Programı kapsamında yerleştirildiği iş yerlerinde hem çalışıp hem de staj yapma imkanı bulabilecek. Ayrıca çalışma süresince edinilen bu bilgi ve deneyimler öğrencilere mezuniyet sonrasında çok önemli katkılar sağlayacak.

İŞKUR'DAN ÖĞRENCİLERE MADDİ DESTEK

Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, öğrencilerin eğitimleri devam ederken bir yandan alanlarında staj yapacaklarını, bir yandan da asgari ücrete yakın para kazanacaklarını belirtti. Kaymak, "Öğrencileri ekonomik olarak rahatlatan bir diğer husus, burs veya öğrenim kredilerinin bu süre zarfında kesilmeyecek olması. Aynı zamanda program süresince genel sağlık sigortası primleri de karşılanacak. Bu sayede öğrenciler sağlık hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanabilecek" dedi.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da, "İşbaşı Eğitim Programı ile öğrenciler hem öğrenmiş oldukları bilgileri daha iyi pekiştirecekler hem de ilerideki mesleklerine yönelik kariyer planlarını tekrardan gözden geçirme imkanı bulacaklar. Proje öğrencilerimize aynı zamanda eğitim hayatlarında maddi açıdan destek sağlayacak" diye konuştu.

160 güne kadar düzenlenebilen işbaşı eğitimi programı ile öğrenciler, günde en az 5 saat, haftada ise 45 saati aşmamak üzere günün herhangi bir zaman diliminde çalışabilecek. İşbaşı Eğitimi Programı'ndan üniversitemiz önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü'ne gerekli başvuruyu yapmaları halinde faydalanabilecekler.

ODÜ’lü Öğrencilere İş Fırsatı

ODÜ’lü Öğrencilere İş Fırsatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim