• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ödüllü Film Maltepe’de

Ödüllü Film Maltepe’de
Çekimleri Maltepe Belediyesi'nin destekleriyle Gülsuyu'nda gerçekleştirilen, Ahu Öztürk'ün ilk uzun metrajlı filmi Toz Bezi, aldığı ödüllerle 35. İstanbul...

Çekimleri Maltepe Belediyesi'nin destekleriyle Gülsuyu'nda gerçekleştirilen, Ahu Öztürk'ün ilk uzun metrajlı filmi Toz Bezi, aldığı ödüllerle 35. İstanbul Film Festivali'ne damga vurdu. Toz Bezi filmi, 17 Nisan 2016 Pazar günü saat 16:00'da Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

35. İstanbul Film Festivali'nin kazananları açıklandı. Ulusal Yarışma'da En İyi Film dalında Altın Lale Ödülü'ne, Toz Bezi filmi layık görüldü. En İyi Senaryo Ödülü'nü de kazanan filmin senaristi ve yönetmeni Ahu Öztürk ödülü, jüri üyesi Murat Uyurkulak'ın elinden aldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü "Toz Bezi" filmindeki rolüyle Asiye Dinçsoy'un oldu. Dinçsoy'a ödülünü jüri üyesi Tansu Biçer verdi. Ödülünü aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Ahu Öztürk, "Ben ödülü, Şırnak'ta çocuklarının ölüsünü buzdolabında saklayan annelerden, yurtdışında çocuğuyla vedalaşıp burada tekrar cezaevine gelen sevgili Meral Camcı'ya uzanan o yol adına alıyorum. Savaşlar kadınları ve önce çocukları vuracaksa, barışı da kadınlar kuracak" dedi.

"BU GURUR EMEKÇİ KADINLARIN"

Filmin çekimleri sırasında destek olan ve Berlin Film Festivali'nde de film ekibini yalnız bırakmayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe ??Gülsuyu'nda çekilen ve ev emekçisi iki kadının hayatını anlatan ?Toz Bezi'nin kazandığı ödüller beni çok mutlu etti. Film ekibinin hepsini teker teker kutluyorum. Türkiye sinemasına destek olmak için ilçemizde çekim yapmak isteyen herkese kapılarımızı sonuna kadar açtık. Hepimize kutlu olsun. Bu gurur tüm film emekçilerinin, emekçi kadınların ve Maltepe halkınındır. Artık söz sırası hayatı ve ekmeği için 2 kat daha fazla mücadele eden kadınlarda" diye konuştu.

PAZAR GÜNÜ MALTEPE'DE GÖSTERİLECEK

7 Nisan'da başlayan 35. İstanbul Film Festivali gösterimleri 17 Nisan'da sona eriyor. Bu yıl ilk kez Maltepe'ye taşınan ve Maltepe Belediyesi'nin mekan desteği sağladığı İstanbul Film Festivali kapsamında, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 16 Nisan'da "Truman", "Şövalye", "Denizdeki Ateş", "Sürü", "Çete", 17 Nisan'da "Hatırla", "Allah İzin Verirse", "Brooklyn", "11 Dakika" filmlerinin gösterimi gerçekleştirildi.

Ulusal Altın Lale Yarışması'nın kazananı Toz Bezi ise yarın saat 16:00'da sinemaseverlerle buluşacak. filmlerin biletleri, Biletix ve TSKM gişesinden temin edilebilecek.

Ödüllü Film Maltepe’de

Ödüllü Film Maltepe’de

Ödüllü Film Maltepe’de

Ödüllü Film Maltepe’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim