• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

ODÜ’de Tsm Konseri

ODÜ’de Tsm Konseri
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Dekan Yardımcısı Yrd.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Deniz Aydar yönetiminde rast ve nihavend makamında eserlerden oluşan bir konser verdi.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği Konseri'ne Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, ODÜ'lü akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserin ilk bölümünde Rast makamında eserlerle başlangıç yapan Türk Sanat Müziği Topluluğu sırasıyla Refik Ersan'ın "Rast Methal', H.İ. Dede Efendi'nin "Yüzündür Cihanı Münevver Eden', Rıfat Bey'in "Karlı Dağı Aştım Geldim', Münir Nurettin Selçuk'un "Sevda İle Dilendi Bu Son Şarkı Sesinle', Erol Sayan'ın "Yoksun Diye Bahçemde','Geçsin Günler Haftalar" ve "Kordon Boyu Seyrine Düştü', M. Baha Pars'ın "Makber', Ferit Sıdal'ın "Bir Gönül vardı Bende Henüz Aşkı Tatmamış" ve İ.B. Sürelsan'nın "Ay Gülsün Ufuktan Sana" adlı eserleri seslendirdi.

İkinci bölüme ise nihavend makamında eserlerle devam eden topluluk tarafından, H. S. Arel'in "Mini Mini Nihavend Peşrevi', Hacı Arif Bey'in "Vucüd İklimin Sultanısın Sen', Arif Sami Toker'in "Erişti Nev Bahar Eyyamı', Saadettin Kaynak'ın "Ne Dert Kalır Ne Hüzün', Neveser Kökdeş'in "Neden Bilmem Bu İptila', Erol Sayan'ın "Kalbe Dolan O İlk Bakış', Artaki Candan'ın "Koklasam Saçlarını Bu Gece ta Fecre Kadar', Avni Anıl'ın "Aşk Nedir Nasıldır Bilen Var mı', Teoman Alpay'ın "Bahar Geldi Gül Açıldı" ve Anonim "Aman Avcı Vurma Beni" adlı eserler seslendirildi.

Solo kısımda ise Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden M. Ömer Demir, Esra Ağce, Nergis Özer, Songül Palavar, Dilek Karaman ve Emrah Baylan performanslarını sergilediler.

Konser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan'ın Orkestra Şefi Yrd. Doç. Dr. Deniz Aydar'a çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi.

ODÜ’de Tsm Konseri

ODÜ’de Tsm Konseri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim