• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

ODÜ’de 2 Yeni Fakülte Ve 1 Yüksekokul Kuruldu

ODÜ’de 2 Yeni Fakülte Ve 1 Yüksekokul Kuruldu
Kuruluşunun 10. yılında akademik birimlerinin sayısını hedeflerinin ötesine taşıyan Ordu Üniversitesi (ODÜ), 2 yeni fakülte ve 1 yüksekokul ile gelişim...

Kuruluşunun 10. yılında akademik birimlerinin sayısını hedeflerinin ötesine taşıyan Ordu Üniversitesi (ODÜ), 2 yeni fakülte ve 1 yüksekokul ile gelişim grafiğini hızla yükseltiyor.

8 Nisan 2016 tarihli ve 29678 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Ordu Üniversitesi'ne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu kuruldu. Bununla birlikte Ordu Üniversitesi bünyesinde yer alan Sağlık Yüksekokulu ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatıldı. Bu kararname ile Ordu Üniversitesi'nde yüksekokul olarak 2006 yılından bu yana eğitim-öğretimini sürdüren Sağlık Yüksekokulu Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne, geçtiğimiz aylarda Gülyalı ilçesinde temeli atılan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ise Turizm Fakültes'ine dönüştürülmüş oldu.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı olarak 1996'da kurulan ve 2006 yılında ODÜ ailesine katılan Sağlık Yüksekokulu, bundan böyle 450 öğrencisi, 26 öğretim elemanı ve 7 idari personeli ile Sağlık Bilimleri Fakültesi adı altında eğitim-öğretime devam edecek.

"HEDEFİMİZ, EĞİTİMDE ÇITAYI YÜKSELTMEK"

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ'nün 2006 yılında 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokuluyla eğitim-öğretime başladığını söyledi. ODÜ'de 12 fakülte, 2 yüksekokul, 3 enstitü ve 10 meslek yüksekokulunda 20 bin civarında öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü ifade eden Yarılgaç, "Ordu Üniversitesi'nin temel hedefi eğitimde çıtayı daha yükseklere çıkarmak. Bunun için cesaret ve kararlılıkla özverili çalışmalara devam edeceğiz. Yükseköğretimde nicelik kadar nitelikte çok önemli. Ordu Üniversitesi olarak sağlık ve turizm gibi ülkemiz için çok önemli olan iki alandaki bilgi birikimimizi bundan böyle fakülte bünyesinde daha ileri seviyelerde öğrencilerimize ve bölge insanına ulaştırma imkanı bulacağız" dedi.

"YENİ BİRİMLER İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI TAMAMLAYACAĞIZ"

Yeni kurulan fakülte ve yüksekokulların kendilerini mutlu ettiğini aktaran Yarılgaç, "Yaklaşık bir yıldır beklediğimiz bu güzel haberin üniversitemizin 10. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız günlere denk gelmiş olması da bizi ayrıca mutlu etmiş, gururlandırmış ve gelecek adına umut ve cesaretimizi artırmıştır. En kısa süre içinde yeni birimlere ilişkin olarak gerekli olan yapılandırma çalışmalarını tamamlamaya gayret edeceğiz. Diğer taraftan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun kapatılarak yerine Spor Bilimleri Fakültesi'nin kurulması için gerekli girişimlere başlamış bulunuyoruz. Umuyorum ki bu konudaki çabalarımız 2016 yılı sonuna kadar meyvelerini verecektir. Kuruluşu gerçekleşen 2 yeni fakülte ve 1 yüksekokulun öncelikle üniversitemize, Karadeniz'in incisi şirin Ordumuza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, özellikle bu konuda emeği geçen üniversitemiz akademik ve idari personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ODÜ’de 2 Yeni Fakülte Ve 1 Yüksekokul Kuruldu

ODÜ’de 2 Yeni Fakülte Ve 1 Yüksekokul Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim