• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

ODÜ Personeline İş Güvenliği Eğitimi

ODÜ Personeline İş Güvenliği Eğitimi
İş yerinde ortaya çıkabilecek olası kazalara karşı önlem almak ve kazaları en aza indirmek adına Ordu Üniversitesi (ODÜ) çalışanlarına iş güvenliği...

İş yerinde ortaya çıkabilecek olası kazalara karşı önlem almak ve kazaları en aza indirmek adına Ordu Üniversitesi (ODÜ) çalışanlarına iş güvenliği eğitimi verildi.

Ziraat Fakültesi Çotanak Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitime Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, birim Müdürleri ve Üniversitemiz bünyesinde çeşitli görevlerde çalışan personeller katıldı.

İş güvenliği eğitiminde konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, "İş güvenliği konusunda kurumu da çalışanları da ciddi anlamda sorumluluk altına sokan bazı yasal zorunluluklar var. Biz üniversite olarak bu zorunluluklar kapsamında bir yönerge hazırladık ve yönergemizi geçen ay senatodan geçirdik. İş güvenliği uzmanları tarafından verilen bu eğitimleri sertifika sahibi olmak için değil günlük hayatta da karşımıza çıkabilecek olaylarda pratiğe geçirebilmemiz için dikkatli bir şekilde dinlememiz ve ona göre önlemlerimizi almamız gerekiyor. Bu konuda çalışanlarımıza eğitim veren iş güvenliği uzmanımıza ve tüm katılanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" gereğince düzenlenen eğitim, İş Güvenliği Uzmanı Süleyman Sertkaya tarafından verildi. Sertkaya, verilen bu eğitimlerle iş kazalarının ve meslek hastalıklarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini, bunun içinde herkesin bilinçli bir çalışma ortamında çalışması gerektiğini söyledi.

Toplantıda katılımcılara, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, iş yeri temizliği ve düzeni, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş yerindeki tehlikeler, iş güvenliği konusu ile ilgili örnekler verdi.

UYGULAMALI ANLATILDI

İş güvenliği eğitimleri çerçevesinde yerleşke alanı içerinde yapılan yangın tatbikatında, çalışanlara olası bir yangın durumunda yapılması gerekenler uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Tatbikata Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Üniversite personelleri katıldı. Katılımcılara ayrıca meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, ilkyardım gibi konularda yaşamdan örnekler verildi. 11 Nisan 2016 tarihinde başlayan iş güvenliği eğitimleri üç gün boyunca devam edecek.

ODÜ Personeline İş Güvenliği Eğitimi

ODÜ Personeline İş Güvenliği Eğitimi

ODÜ Personeline İş Güvenliği Eğitimi

ODÜ Personeline İş Güvenliği Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim