• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

ODÜ, 10 Yaşında

ODÜ, 10 Yaşında
2006 yılında 4 fakülte, bir yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan, bugün 10 fakülte, 3 yüksek okul ve 10 meslek...

2006 yılında 4 fakülte, bir yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan, bugün 10 fakülte, 3 yüksek okul ve 10 meslek yüksekokulu ve 205 aktif bölüm ile faaliyetlerini sürdüren Ordu Üniversitesi, 10. yaşını kutluyor.

Ordu Üniversitesi'nin 10. Yıl kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Çelenk törenine ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, daire başkanları, şube müdürleri ve idari personel katıldı.

Çelenk töreninin ardından Atatürk Anıtı'ndan başlayarak Fidangör mevkisi, Sırrı Paşa Caddesi ve Tahıl Pazarı güzergahına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Bu programın ardından kutlamalar Tıp Fakültesi Morfoloji Konferans Salonu'nda devam etti. Buradaki etkinliğe Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ordu baro Başkanı Av.İlhan Kurt, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

"ODÜ, BİLİM VE İNSANLIK İÇİN MÜNEVVERLER YETİŞTİRECEKTİR"

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 2006 yılında 4 bin 400'lerde öğrenci sayısının yanı sıra 118 akademik personel ve 110 idari personel bulunduğunu, bugün ise 683 akademik personel, 337 idari personel, 300 hizmet alım personeli ve 7 bin 333 lisans, 9 bin 539 ön lisans ve Bin 126 lisansüstü olmak üzere yaklaşık 20 bin öğrenciye sahip olduklarını söyledi.

Rektör Yarılgaç, konuşmasında akademisyenlere seslenerek şu görüşlere yer verdi: "Bizler eğitim seferberliğinin öncüleriyiz. Bu seferberlik sürecinde aramıza katılan yeni her çalışanıyla Ordu Üniversitesi giderek büyüyen bir ailedir. Bu aile yaptığımız araştırma ve çalışmalarla adını ulusal ve uluslararası platformlarda duyurmaktadır. Yapılan çalışmalar sadece kurumumuz için değil milletimiz ve ülkemiz içinde önem arz etmektedir. Bilim insanları tarafından ileriye atılacak her adım ülkelerin kalkınmasında ve güçlenmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Herkesin şahit olduğu üzere ülke olarak zor süreçlerden geçmekteyiz. Yazılan her makale, çıkarılan her kitap, laboratuvar ortamında gerçekleştirilen her deney bilime katkı sağlayarak bu zor zamanların atlatılmasında rol oynayacaktır. Kutlu bilim seferberliğinde ilim, irfan ya da kültür-sanat adına ortaya koyacağımız, söz söyleyeceğimiz hususlar mutlaka mevcuttur. Yaptığınız ve yapacağınız her çalışma için şimdiden sizleri tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum."

Rektör Yarılgaç, sözlerini şöyle tamamladı: "Ordu Üniversitesi öğrencileri, çalışanları, şehri, bölgesi ve ülkesiyle nice 10 yıl geçirecektir. Ülkesine ve insanlığa katkı sağlayan, yön veren, geleceğe ışık tutan, bilim ve insanlık için münevverler yetiştiren bir üniversite olacaktır."

ODÜ, 10 Yaşında

ODÜ, 10 Yaşında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim