• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

ODTÜ’deki Mescit Saldırısına Bayburt’tan Tepki!

ODTÜ’deki Mescit Saldırısına Bayburt’tan Tepki!
Ak Parti Gençlik Kolları Üniversite Birimi üyesi bir grup öğrenci, ODTÜ'de yaşanan mescit saldırısını protesto etti.

Ak Parti Gençlik Kolları Üniversite Birimi üyesi bir grup öğrenci, ODTÜ'de yaşanan mescit saldırısını protesto etti.

Öğrenciler eğitim Fakültesi önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grup adına açıklamayı yapan Güral Tarba, "Geçtiğimiz günlerde sözde "modern ve çağdaş çocuklar" olarak anılan, Tarih öncesi siyasetlerine devam eden her türlü otoriteye isyan eden, kendi kutsalları dışında ki her şeye saygısızlık eden ve bunları yaparken de kendilerini çok "cool" addeden 40 kişilik bir öğrenci müsveddesi grubu mescide namaz kılmak için giriş çıkış yapan arkadaşlarımıza saldırmışlardır." dedi.

AKIL TUTULMASI

"Yüzde 99'u Müslüman olan bir toplumda ibadet özgürlüğünü engelleme girişiminde bulunurken nasıl bir akıl tutulması yaşadıklarını merak ediyoruz" diyen Tarba açıklamasına şöyle devam etti:

"Allah'ınmescitlerinde O'nun isminin anılmasını yasak eden ve Yıkılmasına çalışan kimseden daha zalim kim vardır?'(BAKARA,114) ayetinden yola çıkarak yüz yıllar boyunca devam eden saldırılara ve zulümlere baş eğmeyen ataların torunları olarak üniversiteleri ilim öğrenmeye gelen gençlerin özgürce ibadet edebileceği alanlar olarak görüyor ve bu özgürlüğün kısıtlanmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz"

"Üniversitelerimizin artık terör ve kavga yuvaları olmaktan çıkıp, birer ilim yuvası olmalı"

"Biliyor ve iman ediyoruz ki, "Eskiden de günümüzde de her toplumda kalkınmanın temel dayanağı, her kalkınmanın gizli kuvveti ve her fikirde de sancağı taşıyan kimseler olmuştur. "Hakikaten onlar, Rabblerine inanmış gençlerdi. Biz de onların hidayetini artırdık." ayetinin muhatapları gibi. Bu yüzden kardeşlerimiz! Şunun bilincindeyiz ki "ümmetimizin üzerimizdeki hakkı artmış, omuzumuzdaki yükün ağırlığı katlanmıştır". Bayburt ÜniAk ailesi olarak ODTÜ'de maddeci ve mideci zihniyete karşı namaz safında ihlas ve şecaatle Allahu Ekber diyen arkadaşlarımızın surda bir delik açtıklarına inandığımızı, bu hareketin bir neferi ve takipçisi olacağımızı ve Üniversitelerimizin artık terör ve kavga yuvaları olmaktan çıkıp çağdaş birer ilim yuvaları olmaları gerektiğini dile getiriyoruz."

KOLAY OLMADIĞININ BİLİNCİNDEYİZ

"Çıktığımız bu mukaddes yolun kolay olmadığının bilincindeyiz. Bizler Ak yüzlü Ak yürekli gençler! Yezide karşı dik duran Hüseyin olarak çıkacağımız bu davada kendi çıkarlarımız için Allah'ın cihan ışığı Peygamberini ve tek harfi dahi değişmemiş olan Kitabını asla kullanmayacağımızı, insanlara iftiralar atmayacağımızı, kumpaslar kurmayacağımızı, bu kutlu yoldan dönersek kendimizi bir hicrette saymayacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini isteriz. Çünkü biz "Nice peygamberler vardı ki, kendileriyle beraber birçok Allah dostları çarpıştılar; Allah yolunda başlarına gelenlerden yılgınlık göstermediler, zaafa düşmediler, boyun eğmediler. Allah sabredenleri sever.'Ayetine ve tüm ayetlerine şartsız koşulsuz inandığımız için oyun kuran ve oyunbozanların en hayırlısının yücesinin Allah olduğuna inancımızı bir an olsun yitirmiyoruz."

ODTÜ’deki Mescit Saldırısına Bayburt’tan Tepki!

ODTÜ’deki Mescit Saldırısına Bayburt’tan Tepki!

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim