• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

ODTÜ’de hayat duracak

ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin yol inşaatıyla gündeme gelen ODTÜ’de işçiler greve çıkmaya hazırlanıyor.

Tez Koop-İş Sendikası’na bağlı 300 işçi kamu işveren sendikasının gerekli talepleri yerine getirmediğini belirterek grev kararı aldı.

Tez Koop-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Barın, “Talepler yerine getirilmezse ODTÜ’de hayatı durduracağız. ODTÜ yönetimi de işçilerin hakkının verilmesini istiyor. Ama kamu işveren sendikası bu taleplere karşı çıkıyor. ODTÜ yönetimiyle bizi karşı karşıya getirmek istiyorlar” dedi. Kamu işveren sendikasının gerekli adımı atmadığından yakınan Barın, şunları söyledi:

ODTÜ DE BİZDEN YANA AMA…

“Kıdem zammı istiyoruz ama ODTÜ’de ücretler düşük. İşçilerin ortalama kıdemi 14 yıl. ODTÜ’de 22 yıllık bir işçinin ücreti bin 500 lira. Çok kıdemli işçi var. Farklılık yaratılması için kamu protokolüne ek kıdem zammı istiyoruz. 40 kuruş yevmiyesine her yıl için ilave edilmesini istiyoruz. Kamu işveren sendikası ekonomiyi, bütçeyi bahane gösteriyor. 40 kuruşa karşı 6 kuruş verebilirim diyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. ODTÜ rektörlüğü de işveren sendikasına iyileştirme yapılması için talepte bulunmasına rağmen onlar yapılmayacağını söylüyor. Birçok işyerinde sözleşme yapıyoruz. Bizden çok çok fazla şey talep edenlerin istekleri yerine getirilmiş. Liralarla ifade edilen iyileştirmeler yapılıyor. 300 işçimiz var. Yaklaşık 235 tanesi herşey dahil yıllık ortalama bin 500 lira alıyor. Kamu işveren sendikaları yanlı görüş içinde. Son zamanlarda böyle oluyor. Hiçbir yerde mali disiplin kurallarına bakılmıyor ama bize karşı farklı tutum içinde kalıyoruz. Sıkıntı işveren sendikasının yanlı tutumu. Yasal prosedür var, greve gidiyoruz. 25 Kasım’a kadar anlaşma olmazsa greve çıkacağız.

ULAŞIM DA YEMEK DE BİZE BAĞLI

ODTÜ’de hayatı durduracağız. Bugün grev kararı aldık. Yemekhane ve ulaşım sektörü bu işçiler üzerinden sağlanıyor. Paylaştığımız memurlar da var. Onlarla da işbirliği içindeyiz. Taşeron firmayla da koordine halindeyiz. Onlarla ilgili de sendikalaşma süreci başlatılacak. Asıl işçinin yapması gereken işi yapıyorlar. Biz bugüne kadar girişimde bulunmamıştık. ODTÜ şu ana kadar işçinin iyileştirme alması için baskı yaptı. Ama kamu işveren sendikası onları bile dinlemiyor.

KARŞI KARŞIYA GETİRİYORLAR

ODTÜ’yle işçiyi karşı karşıya getirip siyasi çıkar sağlamayı istiyorlar. Oraya doğru gidiyor. Diğerlerine yaptıklarını bize yapmadıklarını görünce bunu görüyoruz. Greve doğru sürükleniyoruz. Böyle bir kötü niyet sezinliyoruz. ODTÜ’ye otobüsler sokulmuyor. Yönetimde paralar var. Fazla mesai alacak davası açmıştık Yargıtay’da kesinleşti. Devletten ödenek gelmesi gerekiyor ama Maliye ödenek çıkartmıyor. Kamu işveren sendikasının tutumunu göz önüne alınca bir taşla iki kuş vurma anlayışı var. ODTÜ’yü sıkıştırma gibi bir şey ciddi ciddi düşünmeye başladılar. Bu yüksek sesle konuşuluyor.”

www.istanbulhaber.com

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim