• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

ODTÜ Öğrencisi AB Parlamentosu’nda Konuşma Yaptı

ODTÜ Öğrencisi AB Parlamentosu’nda Konuşma Yaptı
ODTÜ Geliştirme Vakfı Mersin Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Umut Sidar Polat, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen toplantıda "Türkiye denizlerinde yerel olmayan...

ODTÜ Geliştirme Vakfı Mersin Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Umut Sidar Polat, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen toplantıda "Türkiye denizlerinde yerel olmayan türler ve iklim değişikliği" konulu konuşma yaptı.

Brüksel'deki toplantı, hedefi "2020'ye kadar Temiz Denizler" olan Avrupa Birliği projesi "PERSEUS'un son konferansı kapsamında gerçekleştirildi. Umut Sidar Polat, Türkiye'nin iki PERSEUS ortağından biri olan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün düzenlediği yarışmada yazdığı deneme ile birinci olarak ülkemizi temsil etme şansını yakaladı. Polat'a, Mersin'in Erdemli ilçesindeki ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü akademisyenleri tarafından kapsamlı bir eğitim verildi. Toplantıda Türkiye, Malta, Romanya, Yunanistan ve İspanya'nın öğrenci temsilcileri Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda çevre ile ilgili sunum yapmak üzere seçildi. Her bir temsilci öğrenci, sundukları konu ile ilgili dinleyicilere çözüm önerilerinde bulundular ve bunu 2 kelime ile pankartlarında gösterdiler. Temsilciler pankartları için, "İki Deniz, Ortak Problemler, Dikkat ve Koruma, Çözüm Bulma, Harekete Geçme" kelimelerini seçti. PERSEUS elçilerinin sunumları katılımcılar tarafından büyük ilgi ve hayranlıkla karşılandı.

Umut Sidar Polat, başarılı sunumuyla övgü topladı. Toplantıya katılan bilim adamları ve karar mercileri, denizlerimizin kaderinin genç nesillerin ellerinde olduğu ve PERSEUS temsilcilerinin gelecek için umut vadettiği konusunda fikir birliğine vardı. Etkinliğe kıdemli Avrupa komisyon politikacıları, üst düzey yetkililer, bilim adamları da katıldı. Katılımcılar PERSEUS Konferansı Paydaşlar Toplantısı'nın bir parçası olarak Portekizli Avrupa Parlamentosu üyesi Dr. Ricardo Serrao Santos tarafından ağırlandı.

Akdeniz ve Karadeniz'in ekolojisini iyileştirmek adına politik çözümler üretmek için 300'ün üzerinde bilim adamı ile 21 ülkeyi temsil eden 53 enstitünün işbirliği yaptığı PERSEUS projesi 31 Aralık 2015'te son bulacak.

ODTÜ Öğrencisi AB Parlamentosu’nda Konuşma Yaptı

ODTÜ Öğrencisi AB Parlamentosu’nda Konuşma Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim