• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

ODTÜ öğrencileri, Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu

ODTÜ öğrencileri, Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in Beyaz TV'de ODTÜ öğrencilerini hedef göstermesi üzerine, Orta Doğu Teknik...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in Beyaz TV'de ODTÜ öğrencilerini hedef göstermesi üzerine, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

ODTÜ, öğrencileri Ankara Adliyesi'ne gelerek Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler adına Derya Koca basın açıklaması yaptı. Koca, ODTÜ ve eş zamanlı olarak birçok üniversitede hiç de tesadüf olmayan saldırılar gerçekleştirildiğini iddia etti. Koca, şöyle konuştu: "Geçen haftalarda ODTÜ'de yapılan provokasyon girişiminin ardından, AKP'nin tüm ülkede uygulamaya koyduğu kutuplaştırma politikasının bir yansıması olarak ODTÜ'de namaz kılanlara saldırdılar yalanı üzerinden bir karalama kampanyası başlatıldı. Türbanlı bacımıza saldırdılar yalanı gibi hiçbir kanıt ve gerçekliği olmayan bu mesnetsiz kampanyanın son ayağının da AKP'nin bütün yolsuzluklarını ve katliamlarını meşrulaştırma aracı olarak kullandığı Beyaz TV'de Osman Gökçek'in yaptığı açıklama oluşturuyor. Adı yıllardır yolsuzluklarla ve her türlü mafyatik ilişkiyle anılagelen ODTÜ'yü rant kapısı olarak gören Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, ODTÜ'lü devrimcileri, öğrencileri tek tek isim vererek hedef gösterip aklı sıra tehdit ediyor."

"Mezhepçiliği, katliamı salık veren ve kendisinden başka hiç kimseye yaşam hakkı tanımayan bu zihniyet, yaptığı katliamlarla sadece bir yılda yüzlerce insanımızı katletti ve AKP şimdi bu güruha kanat geriyor." diyen Koca, mescitte namaz kılan ve İslamcı propagandandan rahatsız olan bir araştırmacının da bu güruh tarafından darp edildiğini iddia etti. Koca, "Yani mesele namaz değildir. Olay haftalardır medyada en kirli araçlarla ODTÜ'de ibadet özgürlüğüne yönelik saldırı varmış gibi lanse ediliyor." diye konuştu.

Koca, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Osman Gökçek, eliyle hedef gösterilen tüm öğrenciler bugün açıkça hapse atılmak, okuldan atılmak gibi şeylerle tehdit ediliyor. Biz, hedef gösterilemeye çalışılan ODTÜ öğrencileri ve emekçileri olarak bugün buradayız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim