• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Ödemiş’te Arazilerin Satış İhaleleri Şimdilik Rafta

Ödemiş’te Arazilerin Satış İhaleleri Şimdilik Rafta
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, tartışmalara neden olan mahallelerdeki arazilerin satışıyla ilgili yapılması planlaman dört ihale, başvuranların olmaması...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, tartışmalara neden olan mahallelerdeki arazilerin satışıyla ilgili yapılması planlaman dört ihale, başvuranların olmaması ve şartnamelerdeki değişiklik nedeniyle yapılamadı.

Ödemiş Belediyesi tarafından mahallerdeki arazilerin bazılarının satışa çıkarılması ilçede tartışmalara neden oldu. Bu hafta yapılması planlanan dört ihale ise bazı sebeplerden dolayı gerçekleştirilemedi. İhalelerinin yapılmaması ile ilgili bilgiler veren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, dört ihaleden üçüne başvuran olmadığını, Mursallı'daki satışla ilgili şartname değişikliği olduğunu belirtti. Badem, "Yıllık kirası 920 lira olan parsel 92 yılda kendini amorti ediyor. Yıllık 80 lira 100 lira kira bedellerinin sürdürülebilirliği yok. Biz Ödemişlilerin menfaati için hareket ediyoruz. Ödemişlinin menfaati varsa satılması gereken mallar satılacaktır" dedi.

"SATIŞIN GEREKÇELERİNİ DAHA ÖNCE PAYLAŞMIŞTIK"

Belediye Başkanı Mahmut Badem, şöyle devam etti:

"Bugün encümenimizin gündeminde bazı köylerimizin taşınmazların satışı bulunuyordu. Bu satışın gerekçelerini daha önce paylaşmıştık. Belediyemizde 3 binin üzerinde 80 metrekareden 50 bin metrekareye dek muhtelif şekilde araziler bulunuyor. Kiralama yöntemiyle değerlendirdiğimizde çok enteresan tablolar ortaya çıkıyor. Örneğin Üçkonak'ta 4 bin metrekarelik yerin kira bedeli yıllık 350 lira, Yusufdere'de 6 bin metrekarelik tarlanın kiranın yıllık kiraz bedeli 360 lira. Biz bu kiralama ihalelerine çıkarken bir kez üç kişilik ekip araziye gidiyor inceleme yapıyor. Fiyat belirlemede özel bir durum varsa Ticaret Odası ve Ziraat Odası yetkilileri de dahil oluyor, iki araba çıkartılıyor. Geliyor, encümende mecburen fiyat takdiri yapılıyor, encümenin bir maddesi meşgul ediliyor. Zaman kaybı, enerji kaybı. 15 gün sonra ilana çıkılıyor. 15 gün sonra ihaleye çıkılıyor encümende kaç paraya? 190 liraya."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim