• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Ödemişli Kadınlar, Ürettiği İpeği Markalaştırdı

Ödemişli Kadınlar, Ürettiği İpeği Markalaştırdı
Ödemiş'te ipek ve ipek ürünlerini ve kültürünü en iyi şekilde sahip çıkmak ve geleceğe en iyi şekilde taşımak için 2014 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne...

Ödemiş'te ipek ve ipek ürünlerini ve kültürünü en iyi şekilde sahip çıkmak ve geleceğe en iyi şekilde taşımak için 2014 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne başvuran Ödemiş Kadın Kooperatifi'nin ürettikleri ipek ve ipek ürünleri, Arakne ismi ile tescillendi.

Ödemiş Kadın Kooperatifi'nin ürettiği ipek ve ipek ürünleri markalaştı. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Ödemiş Kadın Kooperatifi Başkanı Ülkü Zerdali, Ödemiş Kadın Kooperatifi'nin bölgesine ve kültürüne sahip çıkma arzusu sonucu böyle bir çalışma yapıldığını söyledi. Zerdali şunları ifade etti: "Ödemiş Kadın Kooperatifi olarak ipek ve ipek ürünleri üretimimize aralıksız sürdürüyoruz. Ürünlerimizi başta bölgemizde, İzmir'de, Ege Bölgesi'nin diğer illerine ve İstanbul'da oluşturulan fuarlara, çalıştaylara da katılarak tanıtıyoruz ve satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ödemiş ipeği zaten meşhur, herkes tarafından bilinen ve artık belli bir noktaya gelmiş bir ürün durumda. Biz de Ödemiş Kadın Kooperatifi olarak kendi ürettiğimiz ipeğin marka değeri olması bu markadan üretilen ürünlerin de daha iyi pazarlanması için marka girişiminde bulunduk. 2014 yılının temmuz ayında Türk Patent Enstitüsü'ne Arakne ismi ile başvuru yapmıştık. Yaptığımız başvuru onaylandı ve marka tescil belgemiz geldi. Bundan sonra Ödemiş Kadın Kooperatifi çatısı altında üretilen ipek ve ipek ürünlerinin adı markası Arakne olarak piyasaya sürülecek."

"ARAKNE?"

Arakne ismi hakkında da konuşan Zerdali, "Arakne, bölgede Lidyalılar döneminde efsaneleşmiş dokuma ustası olarak biliniyor. Biz de bu efsanenin günümüzde yaşaması için ipeğimizin ismini verdik. Yaptığımız bu çalışma Ödemiş Kadın Kooperatifi'nin bölgesine, geçmişine ve kültürüne sahip çıkma arzusundan kaynaklanmaktadır. Kooperatif olarak bundan sonra da üretimlerimiz, çalışmalarımız, sosyal sorumluluk projelerimiz, kadınlarımıza yönelik eğitim çalışmalarımız ve kooperatifçilik çalışmalarımız sürecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim