• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Odakule'de yangın paniği (2)

Odakule'de yangın paniği (2)
Beyoğlu'nda, İstanbul Sanayi Odası'na (İSO) ait Odakule binasında elektrik kablolarının tutuşmasıyla yangın çıktı.

Beyoğlu'nda, İstanbul Sanayi Odası'na (İSO) ait Odakule binasında elektrik kablolarının tutuşmasıyla yangın çıktı. Kısa sürede binayı kaplayan dumanlar nedeniyle bina tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

İSO'nun 23 katlı Odakule binasının 7. katında 10.00 sıralarında elektrik kablolarının tutuşmasıyla yangın çıktı. Kısa sürede binayı kaplayan dumanı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Beyoğlu, Şişli ve Fatih'ten itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, binada bulunan çalışanları tahliye etti. Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve Meşrutiyet Caddesi'ni yaya trafiğine kapattı. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren müdahalesiyle söndürüldü. Olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Binanın 7. katında yangının çıktığı bölümde maddi hasar meydana geldi.

Yangını haber alan Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Demircan yaptığı açıklamada, "Eskiliği de söz konusu binanın. Dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk yok, herhangi bir can kaybı yok. Vaktinde müdahale edildi ve her şey kontrol altında. Üst katlarda çıkan elektrik kontağndan kaynaklanan bir yangın başlangıcı. İçten içe bir yanma söz konusu. Vaktinde arkadaşlarımız tespit ediyorlar, itfaiyemiz de yetişiyor. Dolayısıyla herhangi bir can kaybı yok, yangın kontrol altında." ifadelerini kullandı.

Yangın sırasında binada bulunduğunu söyleyen Özge Gençal, "Daha söndürülmedi. Bizi apar topar çıkarttılar hemen binadan. Kablolardan yoğun dumanlar çıkmaya başladı. O sırada zaten binayı boşaltmamızı istediler. Bizim katta sadece 50 kişi vardı. Şuan yaralı falan yok bildiğimiz kadarıyla." dedi.

Dumanı görünce koşarak binadan çıktıklarını söyleyen Olcay Morkoç ise, "İçerdeydik biz 12. katta çalışıyoruz. Birden dumanlar çıkmaya başladı. Elektrik kablosundan olduğu söylendi. Daha sonra binayı terk ettik zaten. Ondan sonra ön ve arka taraftan dumanlar çıkmaya başladı. Ama bayağı panik olduk yani. Dumandan boğazlarımız tıkandı." diye konuştu.

Odakule'de yangın paniği (2)

Odakule'de yangın paniği (2)

Odakule'de yangın paniği (2)

Odakule'de yangın paniği (2)

Odakule'de yangın paniği (2)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim