• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Oda ve borsadan demokrasi nöbetine destek

Oda ve borsadan demokrasi nöbetine destek
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ile Samsun Ticaret Borsası, 15 Temmuz'da cuntacıların darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ile Samsun Ticaret Borsası, 15 Temmuz'da cuntacıların darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine halkın meydanlarda başlattığı demokrasi nöbetine katkı vermeyi sürdürüyor.

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir yanında başlatılan demokrasi nöbeti durmaksızın devam ediyor. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Samsun Ticaret Borsası, Türkiye'nin dört bir köşesinde olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran 7'den 77'ye binlerce Samsunluya destek veriyor. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası, birçok kurum ve kuruluş gibi Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturduğu stantta her akşam demokrasi nöbetine gelen vatandaşlara çeşitli yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuyor. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ve ilçelerden gelen oda ve borsa başkanları da alanı dolduran Samsunluyla bir araya gelerek demokrasi nöbetine destekte bulunuyor.

Murzioğlu: "Meydanlarda olmaya devam edeceğiz"

Demokrasi nöbeti bitene kadar Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda olacaklarını ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Öncelikle meydanı darbecilere bırakmayarak demokrasiye sonuna kadar sahip çıkan tüm milletimize gönül dolusu teşekkür ediyorum. 15 Temmuz akşamı gerçekten ülke olarak büyük bir badire atlattık. Ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik yapılan haince girişim, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle başarısızlıkla sonuçlandı. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı her kesimi ve herkesi yürekten kutluyorum. Onlara minnettarız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanları boş bırakmıyoruz. Herkes demokrasi için meydanda gece gündüz demeden bekliyor. Biz de Oda ve Borsa olarak demokrasi nöbetinde bulunan halkımıza destek vermekten gurur duyuyoruz" dedi.

Gün birlik ve beraberlik günü

Darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Murzioğlu, "Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Allah'a şükür; milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah'ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünü hep aklımızda tutarak ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim" diye konuştu.

Oda ve borsadan demokrasi nöbetine destek

Oda ve borsadan demokrasi nöbetine destek

Oda ve borsadan demokrasi nöbetine destek

Oda ve borsadan demokrasi nöbetine destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim