• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Oda Başkanı Bostan, döşemeci esnafının sorunlarını dinledi

Oda Başkanı Bostan, döşemeci esnafının sorunlarını dinledi
Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali İhsan Bostan, döşemeci esnafının sorunlarını dinledi.

Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali İhsan Bostan, döşemeci esnafının sorunlarını dinledi. Bostan, "Endüstri ve hizmet sektörlerinde ihtiyaç duyduğumuz teknoloji dönüşümünü hayata geçirmek, günün teknolojisine adapte olmuş işgücünü yetiştirmek en büyük hedefimiz olmalı." dedi.

Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen "3. Sokak Toplantıları'nda oda üyelerine yönelik olarak döşemeci esnafını yakından ilgilendiren konular ve sorunlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Oda Başkanı Ali İhsan Bostan, sektörün içinde bulunduğu olumsuz koşullar karşısında alınması gereken önlemlere dikkat çekti. Bostan, "Amacımız, esnafımızın hizmet kalitesini artırmak ve çalışma koşullarını iyileştirmektir. Endüstri ve hizmet sektörlerinde ihtiyaç duyduğumuz teknoloji dönüşümünü hayata geçirmek, günün teknolojisine adapte olmuş işgücünü yetiştirmek en büyük hedefimiz olmalı. Bu hedefe ulaşmanın yolu teknolojiden en iyi şekilde yararlanmakla, devletimizin mesleki eğitime daha fazla kaynak ayırmasından geçmektedir. Evrensel olan dünya standartlarına ulaşabilmek için daha çok çalışmalıyız ve bu çalışmalar da sürekli olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Mobilya sektörü olarak atılımlar yaparak yurtdışı pazarlara yoğunlaşmanın önemine değinen Bostan, "Özellikle küçük ölçekli mobilya üreticilerinin de yurtdışı pazarlarda varlık göstermesi sağlanmalıdır. Böylece dış ticarette örgütlü bir yaklaşımla, ihracatta çok daha etkili sonuçlar alınacaktır. Yeni pazarlara girme ve yeni alıcıya ulaşma; pazarların çeşitlenmesi ve riskin azaltılması, büyük miktarda siparişlerin birlikte hareket ile kolaylıkla karşılanması, uzun dönemli yatırım ve üretim planlaması yapabilme, birim üretim ve dağıtım giderlerinde azalma, pazarlık gücü elde edilerek daha karlı satış yapabilme, ihracatta bilgi birikimi ve deneyim kazanma, döviz girdisi elde etme, endüstri alanında sesini duyurabilme, ihracat giderlerinin paylaşımı nedeniyle daha az finans ile kaynak tahsisi gibi avantajlar nedeniyle KOBİler için son derece önemlidir." açıklamasında bulundu.

Dünyanın en prestijli fuarlarından biri olan Milano Mobilya Fuarı'na bir organizasyon düzenleyeceklerini belirten Bostan, Siteler'in mobilya sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu; teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi ve küçük esnafın vizyonunun gelişmesi açısından yurtiçi ve yurtdışı fuarların mobilya sektörüne büyük faydalar sağladığını kaydetti.

Oda Başkanı Bostan'ın konuşmasının ardından, söz alan oda üyeleri de sorunlarını dile getirerek, görüş ve önerilerini paylaştı.

Cihan

Oda Başkanı Bostan, döşemeci esnafının sorunlarını dinledi

Oda Başkanı Bostan, döşemeci esnafının sorunlarını dinledi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim