• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Oda Başkanı Algün: Devlet, parası olanın yanında

Oda Başkanı Algün: Devlet, parası olanın yanında
Aydın Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, devletin, parası olanın yanında olduğunu iddia...

Aydın Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, devletin, parası olanın yanında olduğunu iddia etti. AK Parti hükümeti zamanında esnafın sıkıntılarının, çözüm bir yana daha da derinleştiğini, bir an önce çözüm için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de sermayesi olan ve cirolu işler yapanların servetine servet katmasının çok kolay olduğunu belirten Oda Başkanı Algün, hükümetin esnafın sıkıntılarını çözmeye çalıştığına inandığını ancak gelinen noktada söylemle eylemin uyuşmadığını ifade etti. Algün, "Sektörlerde imalat ve üretim yapıyorsan ve sermayen çoksa tüm devlet desteği seninle beraber. Hiç para kazanmasan, aldığın teşvik ve destekler yeter de artar bile. Tarım ve hayvancılıkta da hemen hemen aynı, yani çok paran varsa çok kazanacaksın; risk neredeyse sıfır gibi. Yani demem odur ki Türkiye, sermaye ve devlette iş garantili çalışanların dünyada cenneti yaşadığı bir ülke. Ülkemizde eğer köyde, sanayide, devlette şirket elemanı olarak çalışıyorsan, sen bu ülkenin fahri hamalısın demektir." şeklinde konuştu.

Esnafın, AK Parti hükümeti kurulduktan beri çözüm bekleyen sıkıntılarının, çözülmediği gibi daha da derinleştiğini savunan Süleyman Algün, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "Çözülmesini beklediğimiz sorunlar çözülmüyor Sayın Başbakanım, aksine daha da derinleşerek artıyor sorunlarımız. Küçük sanayi sitelerinde artık insanlar yorgan yemeye başladı desek yeridir. Çıkardığınız her türlü destek, sadece parası olan ve sorunsuz olanlara yarıyor. Hal böyle olunca parası olan düdüğü çalıyor. En son açıklanan 30 bin liralık destek de aynı noktaya gitti. İhtiyacı olanlar bu krediye ulaşamazken malına mal katmak isteyen veya bu parayı alıp kazanç sağlayanlara baktığımızda, "Bu kredi kim için, niye çıktı?" sorusunu sormadan edemiyoruz. Esnaf kefalet kooperatiflerinin çoğunun, bu durumdan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Kredi hedef kitlesi doğru yönde değildir, oysa esnaf ve sanatkârların beklentileri, krediden önce sicil ve devlet hacizlerinin kaldırılmasıdır." dedi.

En kısa sürede esnafın sıkıntılarına çözüm üretmesi için hükümetten çalışmalar beklediklerini ifade eden Algün, "Esnaf ve sanatkârın, "paran varsa devlet yanında, paran yoksa karşında" algısı yıkılmalıdır. Sektöründe en başarılı ustalar, sektörlerini terk etmeye başladılar. Bu ciddi bir sorundur. Öncelikle ve acilen sicillerimizi temizleyin, devlet haczini kaldırın ve bizim için çıkarılan kredilere sadece biz ulaşabilelim. Vakit geçiyor." diye konuştu.

Oda Başkanı Algün: Devlet, parası olanın yanında

Oda Başkanı Algün: Devlet, parası olanın yanında

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim