• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Ocak Ayında Sanayii Üretimi Arttı, 5 Ayın Zirvesinde

Ocak Ayında Sanayii Üretimi Arttı, 5 Ayın Zirvesinde
TÜİK verilerine göre, Ocak ayında sanayii üretimi, bir önceki aya göre yüzde 1, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 arttı.

Ocak ayında sanayii üretimi, bir önceki aya göre yüzde 1, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 arttı.

TÜİK DUYURDU

TÜİK, Ocak ayına ilişkin sanayi üretim endeksini açıkladı. Ocak'ta takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 5,6 arttı. Sanayi üretimi Ağustos ayından bu yana en yüksek artışı kaydetti. En son Ağustos 2015'te sanayi üretimi yüzde 6,9 artmıştı.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 5,2 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise Ocak'ta bir önceki aya göre yüzde 1 artış gösterdi. Ocak'ta bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,2 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,5 arttı, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,1 azaldı.

SANAYİDE EN YÜKSEK ARTIŞ DAYANIKSIZ TÜKETİM MALI İMALATINDA

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek artış yüzde 4,3 ile dayanıksız tüketim malı imalatında gerçekleşti.

İMALATTA EN YÜKSEK ARTIŞ ULAŞIM ARAÇLARI İMALATINDA

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek artış yüzde 67,5 diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleşti. Bu artışı, yüzde 36,8 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 11,8 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı takip etti.

SANAYİDE EN YÜKSEK DÜŞÜŞ ELEKTRONİK İMALATINDA

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek düşüş yüzde 23,8 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu düşüşü, yüzde 10,4 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 6,3 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı takip etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim