• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ocak Ayı İhracaat Rakamları TİM Tarafından Açıklandı

Ocak Ayı İhracaat Rakamları TİM Tarafından Açıklandı
Ocak ayı ihracat rakamları Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklandı.

Ocak ayı ihracat rakamları Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklandı. Buna göre Türkiye Ocak ayı ihracatı 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 14,4 düşüşle 9 milyar 208 milyon dolar oldu.

Ocak ayında en fazla ihracatı 1 milyar 515 milyon dolar ile otomotiv sektörü yaparken, bu sektörü 1 milyar 340 milyon dolar ile hazır giyim ve 1 milyar dolar ile kimyevi maddeler ve mamulleri sektörleri takip etti. Ocak ayı Sakarya ihracatı, 123 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Önceki ay 13. sırada yer alan Sakarya Ocak ayı ihracatı ile 10. sıraya yükseldi. İhracat rakamları ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ihracat sıralamasında 3 basamak ilerleyerek 10. Sıraya yükselen Sakarya ihracatının 2016 yılına umut vaad ederek başladığını ifade etti.

Başkan Kösemusul sözlerinin devamında, "İhracat, ülkemiz ve ilimiz ekonomisinin gelişiminin temel unsurudur. İhracatta ilimiz ve ülkemiz rakamlarında yaşanan düşüş oranlarının geçici bir süreç olduğunu önceden öngörerek bu sürecin yaşanabileceğine dair çalışmalarımıza ağırlık verdik. Sakarya'mız ihracatının yükselmesi için çalışmalarımız; yeni ihracat kapıları için çabamız sürecek" dedi.

Başkan Kösemusul ayrıca ihracatta hedef ülkeler ve mevcut ihracat pazarı olan ülkelerde yaşanan sosyal, siyasi ve bürokratik değişimlerin de ihracat rakamlarını o yönlü etkilediğini vurgulayarak, "Orta vadede ihracatımız istediğimiz seviyelere ulaşacaktır. 2016 yılı ülkemiz için ekonomik anlamda stratejik bir yıl olacaktır. Bu anlamda iş dünyası olarak hedeflerimiz doğrultusunda üretmeye, istihdam oluşturmaya, büyümeye ve ülkemiz ekonomisini büyütmeye devam edeceğiz. İlimiz sanayi ve ticaret anlamında rotasını belirlemiş ve hedefleri doğrultusunda ilerlemektedir. İş dünyamızın inançlı duruşu ve azimle çalışmalarına devam edeceğine inanıyor, iş dünyamıza güveniyoruz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz " şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim