• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Obeziteyi yendi, annelik hayalini sağlama aldı

Obeziteyi yendi, annelik hayalini sağlama aldı
103 kiloyken yaptırdığı tüp mide ameliyatı sonrası 8 ayda 38 klio veren İrem Hocaoğlu gebeliğinde obeziteye bağlı hastalıkların oluşturacağı riski sıfıra indirdi.

Lise döneminden bu yana yaşadığı kilo probleminden kurtulmak için yıllarca tüm diyet yöntemlerini deneyen İrem Hocaoğlu (31), kilonun kendisinde yarattığı psikolojik baskı bir yana yaşadığı ciddi sağlık sorunlarıyla da mücadele etmek zorunda kaldı. Genç yaşına rağmen tiroit sorunlarından insülin direncine, polistik over sendromundan nefes darlığına kadar pek çok hastalık baş gösterdi.

"Yıllarca ne rahat nefes aldım ne istediğim gibi yürüyebildim. Her sabah yataktan yorgun uyanmak bir kabustu" diyen Hocaoğlu, obeziteden tüp mide ameliyatıyla kurtuldu.

Kısa sürede 103 kilodan 65 kiloya düştü. Kilo verdikten sonra sağlığı kadar hayatını da düzene sokan Hocaoğlu, bu süre içinde evlendi. Bebek, sahibi olma hayalini de gerçekleştiren Hocaoğlu, şimdi hayatını değiştirmek isteyen obezite hastalarına deneyimlerini aktarıyor.

İKİ ÜZÜCÜ HABER

Üniversiteye hazırlandığı yıl aşırı kilo aldığını, ardından anne ve babasına art arda kanser teşhisi konulmasının kendisini psikolojik olarak baskı altına alarak aşırı yemek yemeye ittiğini söyleyen Hocaoğlu "Bu süreçten sonraki her kilo verme denemem başarısız oldu, sonunda 103 kiloya ulaştım. Ancak mide tüp ameliyatından sonraki 4 ayda 25, 8'inci ayın sonunda da 38 kilo verdim.

Artık daha rahat nefes alabiliyorum. Meğer üzerimde çok büyük bir yük varmış ve farkında değilmişim. Obezite ameliyatı miladım oldu. Bu süre içinde kilo verdim, nişanlandım ve evlendim. Şimdi de bir bebek bekliyorum" diyor.

ANNEMİ DE YAPTIRDIM

Şimdi obezite hastalarına gönüllü danışmanlık yaptığını söyleyen Hocaoğlu, "Ameliyat için kararsız kalanları ikna etmeye çalıştım. Kendi annemi ve kuzenimi ameliyat ettirdim. Herkes şu an halinden son derece memnun" dedi. Hocaoğlu'nun doktoru olan Genel Cerrahi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Babek Tabandeh " Ameliyattan değil obeziteden korkun" diyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim