• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Obeziteye dikkat çekmek için 900 kilometre pedal çevirecek

Obeziteye dikkat çekmek için 900 kilometre pedal çevirecek
Bisiklet tutkunu Osman Şirin, obeziteye dikkat çekmek ve kendine ait rekoru kırmak için İstanbul'dan Alanya'ya kadar bisiklet sürecek.

Bisiklet tutkunu Osman Şirin, obeziteye dikkat çekmek ve kendine ait rekoru kırmak için İstanbul'dan Alanya'ya kadar bisiklet sürecek. Yaklaşık 900 kilometre mesafeyi 48 saatte katetmek için çabalayacak olan Şirin, bisiklet kullanarak 110 kilodan 75'e indiğini ve fit bir vücuda sahip olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz yıl İstanbul'dan İzmir'e kadar yaklaşık 583 kilometreyi bisikletle kat ederek rekor kıran Osman Şirin'in yeni hedefi İstanbul'dan Alanya'ya pedal çevirip 900 kilometreyi 48 saatte bitirmek. Cuma günü Bostancı'dan saat 09.00'da yola çıkacak olan Osman Şirin'in bisiklet merakı aslında aşırı kilo almasıyla başlamış. Tesisat işleri yapan Şirin, iş yerindeki bir bisiklet meraklısının tavsiyesi ile bisiklet kullanmaya başlamış. O dönemde 110 kiloya kadar çıkan Şirin, bisiklet sayesinde 75 kiloya düşmüş.

Yeni rekor denemesi öncesi Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Şirin, bisiklet serüvenini şöyle anlatıyor: "İş yaparken kan ter içinde kalıyordum. Bir ağabey vardı, bana baktı, "bisiklete başla hayatında çok şeyler değişecek" dedi. Gidip bir bisiklet aldık ve 3-5 kilometre ile başladık. Sonra bu bizde heyecan oluşturdu. Kiloların da azaldığını gördük. Aradan bir süre geçince mesafeyi uzattık. O zaman 1 senede yaklaşık 35 kilo verdim."

2 yıl önce 2 arkadaşı ile birlikte bisikletle İstanbul'dan İzmir'e giden Şirin, geçtiğimiz yıl da tek başına bu mesafeyi katetti. Şirin, geçen yılki rekor denemesi ile ilgili de şunları söyledi: "Geçen yıl bu rekoru tek başıma yapma kararı aldım. Günlerce hazırlandım. Bu denemeyi başarıyla bitirdim. 583 kilometre yaptım ve döndüm. Bu arada kilom da 75'e geldi, artık uçuyorum."

Bu yıl bu rekoru biraz daha geliştirme kararı aldığını anlatan Şirin, "Bu rekoru 850-900 kilometre arasında yapmak istiyorum dedim. Arkadaşlar "zorlanırsın" dedi ama ben kendime güveniyorum ve yapacağım." dedi. Şirin Cuma günü rekor için çıkacağı güzergahın Adapazarı, Eskişehir, Bilecik, Bozöyük, Afyon, Kütahya, Isparta, Antalya ve Alanya olduğunu kaydetti.

Rekor denemelerini zevk için değil, obeziteye dikkat çekmek için yaptığını vurgulayan Şirin, "Çünkü ben 110 kilodan 75 kiloya düştüm. O zaman bypass olacak duruma gelmiştim. Kilolu insanlara kesinlikle bisiklet sporu yapmalarını tavsiye ederim. Hem keyif alacaklar hem kiloları gidecek hem de yedikleri içtiklerine dikkat etmeye gerek kalmayacak. Kiloluyken çok dikkat ederdim ama şu an her şeyi yiyorum rahatça. Bu spor taşı da yesen erittiriyor." ifadelerini kullandı.Cihan

Obeziteye dikkat çekmek için 900 kilometre pedal çevirecek

Obeziteye dikkat çekmek için 900 kilometre pedal çevirecek

Obeziteye dikkat çekmek için 900 kilometre pedal çevirecek

Obeziteye dikkat çekmek için 900 kilometre pedal çevirecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim