• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Obezite tedavisinde onlarca kilo verenler, doktorları ile kahvaltıda buluştu

Obezite tedavisinde onlarca kilo verenler, doktorları ile kahvaltıda buluştu
Obezite cerrahi uzmanı Doç. Dr. İbrahim Sakçak, bugünü kadar tedavi ettikleri bir grup hasta ile kahvaltıda bir araya geldi.

Obezite cerrahi uzmanı Doç. Dr. İbrahim Sakçak, bugünü kadar tedavi ettikleri bir grup hasta ile kahvaltıda bir araya geldi. Spor, diyet ve beslenme düzenlemeleri gibi yöntemlerle kilo verilmemesi halinde obezite cerrahisinin şart olduğunu kaydeden Sakçak, şu ana kadar obezite nedeniyle 600 kişiyi ameliyat ettiği bilgisini verdi.

Beştepe'deki Binicilik İhtisas Kulübü'ndeki kahvaltıda konuşan Doç. Dr. İbrahim Sakçak, obezitenin, bu çağın sorunu olduğunu, Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 25'inin obezite sorunu yaşadığını aktardı. Sakçak, kilo vermenin belli yöntemleri olduğuna dikkat çekerek, "Spor, diyet, beslenme düzenlemeleri ile kilo verilmeye çalışmalı. Bunlar başarısız oluyorsa, gittikçe artan bir kilo alımı oluyorsa son çare obezite cerrahisidir. Diyabeti olan kişilerde de diyabet cerrahisi bu sorunlardan kurtulmak için son çare. Şu ana kadar 600 kişiyi obezite nedeniyle ameliyat ettik. Çoğu sağlığına kavuşmuş durumda." dedi

Obezite cerrahisinin düşük-orta risk grubunda yapıldığını belirten Sakçak, bunun kabul edilebilir ve çaresi olan riskler olduğunu kaydetti. Sakçak, neticede ameliyat olduğu için "rahatlıkla olur, risksiz olur" şeklinde hastalara ifade etmediklerini, risklerini anlattıktan sonra kabul edilebilir sınırlar içindeyse ameliyatlarını yaptıklarını söyledi.

"48 KİLO VERMİŞ OLDUM"

Obez tedavisi gören Deniz Atlığ, Sakçak ile arkadaşının teyzesi vasıtası ile tanıştığını ifade ederek, şunları söyledi: "Tanışmadan sonra 9 ay 2 gün önce bir ameliyat kararı aldık. 48 kilo vermiş oldum. Şu anda 67 kiloyum. Çok memnunum. Psikolojik olarak çok güzel etkileri var, sağlık olarak inanılmaz derecede rahatım. Daha rahat nefes alıyorum. Nefes nefese kalıyorum, merdiven çıkamıyordum. Bunların hepsini ortadan kaldırmış durumdayız."

"2,5 AYDA 88 KİLO VERDİM"

115 kilo ile ameliyata girdiğini ve şu anda 88 kilo olduğunu anlatan Osman Şahbudak da şunları kaydetti: "2,5 ay içinde 88 kilo oldum. Daha önce zayıflamak için tüm yolları denedim. Diyet uyguladım, spor yaptım, bazen ilaç kullandım. Ama 10 kilo verdiysem 20 kilo geri aldım. İbrahim Sakçak ile bir arkadaş vesilesi ile tanıştım. Ameliyat oldum, artık hiçbir ilaç kullanmıyorum. 8 kilo daha verirsem noktalamayı düşünüyoruz. Obezite bir hastalık ama en son ameliyatı tavsiye ederim."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim