• BIST 9679.8
  • Altın 2489.242
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.4615
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Obezite ile bisiklet dağıtarak mücadele ediliyor

Obezite ile bisiklet dağıtarak mücadele ediliyor
Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması" işbirliği protokolü çerçevesinde...

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması" işbirliği protokolü çerçevesinde ilçedeki okullara bisiklet dağımı gerçekleştirildi. Geçen yıl dağıtımı yapılan 250 bisikletin ardından bu kez de 70 bisiklet dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen törende konuşan Halk Sağlığı İl Müdürü Sağlam, obezite ve obezitenin sebep olduğu rahatsızlıklarla mücadele kapsamında sağlıklı nesiller yetişmesi için çalıştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu hastalıkların neden olduğu acılar, maliyetler hepsi üst üste bindiğinde insanlara hayat bazen zehir olabiliyor. Hasta olmamak ve bu durumdan etkilenmemek anlamında sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için daha çocukluk yaşlarında minik yavrularımızın, öğrencilerimizin yaşam kültürlerini, yaşam kalitelerini korumak amacıyla her türlü programı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda birlikte çalıştığımız kurumların başında Milli Eğitim Müdürlüğü geliyor. Biz de kurum ve kurum müdürümüzün üstün gayretleri ve bu konuya olan duyarlılıkları neticesinde, daha önce olduğu gibi bisiklet veriyoruz."

'SAĞLIKLI BESLENMEK GEREKİYOR'

Bu kez ilçelere bisiklet vermeye başladıklarını ifade eden Sağlam, "İlçelerimizde de bisiklet dağıtımını giderek yaygınlaştıracağız ve oradaki yavrularımızın da hareketli yaşam kültürünü destekleyici önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Sadece hareket etmek, oyun oynamak, spor yapmak yeterli değil biliyorsunuz. Aynı zamanda sağlıklı beslenme kültürünü de geliştirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda okullarımızda süt dağıtımı yapılıyor. Meyve etkinlikleri düzenleniyor. "Sağlıklı Beslenme, Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul" gibi programlarla bu aktiviteler zenginleştiriliyor." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün obezite ile mücadele anlamında gerekli çalışmayı yaptığını kaydetti. Altınsoy, şu ifadeleri kullandı: "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem katkıda bulunmaya, hem de onların imkânlarından istifade etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bisiklet dağıtımı için toplanmış bulunuyoruz. Daha önce okullarımıza dağıtılmak üzere 250 bisiklet vermişlerdi. Biz de ilimizdeki okullarımıza dağıttık. Bugünde verilen 70 bisikleti Kangal, Zara, Suşehri ve Gürün ilçelerimizdeki 7 okula veriyoruz. Her okula 10 bisiklet veriyoruz. Bu sayede okullardaki sportif faaliyetler biraz canlanacak ve anlam kazanacak. Ben kendilerine yapmış oldukları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bisikletlerinde hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Törende Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bisiklete binerek hünerini sergiledi.

Cihan

Obezite ile bisiklet dağıtarak mücadele ediliyor

Obezite ile bisiklet dağıtarak mücadele ediliyor

Obezite ile bisiklet dağıtarak mücadele ediliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim