• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Obama, Hollande'ı 40 dakika bekletti

Obama, Hollande'ı 40 dakika bekletti
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 3 günlük Amerika ziyareti başladı.

Fransa'dan Amerika'ya 1996'dan sonra ilk kez 'devlet ziyareti' gerçekleştirilirken, Fransız medyası, ziyareti Charles de Gaulle'ün 1960'da gerçekleştirdiği ABD ziyareti ile karşılaştırdı.

Fransız medyası, Fransa'dan Amerika'ya 5. Cumhuriyet'in ilk ziyaretini gerçekleştiren De Gaulle'ü o dönem ABD Başkanı Dwight D. Eisenhower'ın, uçağın merdivenlerinde kırmızı halıyla karşıladığını, karşılama töreninden sonra Washington'un sembolik altın anahtarını da Fransa Cumhurbaşkanı'na teslim ettiğini hatırlattı.

Hollande'ın Charles de Gaulle'den 54 yıl sonra ABD'ye gerçekleştirdiği ziyarette ise daha farklı protokol kurallarının uygulandı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Beyaz Saray Protokol Şefi Natalie Jones tarafından karşılandı. Yine kırmızı halı vardı fakat karşılama merasimine katılan askerlerin sayısı önemli ölçüde azaldı. Ayrıca Fransız medyası, Hollande'ın VIP salonunda Obama'nın gelişini 40 dakika beklediğini yazdı. Daha sonra ise iki liderin, hızlı ama sıcak el sıkışmadan sonra, ABD cumhurbaşkanlığı uçağı Air Force One'a binerek Amerika'nın üçüncü başkanı Thomas Jefferson'ın tarihi evi Monticello'ya hareket ettikleri kaydedildi.

FIRST LADY'SİZ ABD ZİYARETİ FRANSIZLARI ENDİŞELENDİRMEDİ

Hollande'ın ABD ziyaretinde dikkat çeken diğer bir husus ise Fransa Cumhurbaşkanı'nın First Lady'siz ziyaret gerçekleştiriyor olması. Oyuncu Julie Gayet ile ilişkisi basına yansıdıktan sonra birlikte yaşadığı Valerie Trierweiler'dan ayrıldığını açıklayan Hollande, Amerika ziyaretini yalnız gerçekleştiriyor. Hollande'ın ayrılık kararından sonra Michelle Obama'nın da Trierweiler ile ortak gerçekleştireceği programlar iptal edilmişti. Ayrıca Beyaz Saray da davetiyeleri yeniden bastırmak zorunda kaldı.

Konuyla ilgili gerçekleştirilen anket, Fransızların yüzde 66'sı Hollande'ın First Lady'siz gerçekleştirdiği ABD ziyaretinin Fransa'nın imajına olumsuz yansıyacağına inanmadıklarını gösterdi.. Yüzde 28'lik bir kesim ise bunun Fransız için olumsuz bir izlenim oluşturacağını kaydetti. Ankette, Hollande'ın Fransa'yı yurt dışında kötü temsil ettiğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 73 olarak ölçüldü.

Hollande'ın ABD gezisinde bilişim dünyasının merkezi kabul edilen Silikon Vadisi'ndeki şirketleri de ziyaret etmesi bekleniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim