• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Obama Hollande için Monticello malikanesinde

Obama Hollande için Monticello malikanesinde
ABD Başkanı Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ABD'nin üçüncü başkanı olan Thomas Jefferson'ın Virginia eyaletindeki Monticello adlı malikanesini gezdi.

ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD'nin üçüncü başkanı olan ve 1785-1789 yılları arasında Fransa'da ABD Büyükelçiliği görevini icra eden Thomas Jefferson'ın Virginia eyaletindeki Monticello adlı malikanesini gezdi.

Hollande, Washington'daki programı kapsamında ilk olarak ABD'nin kurucu babalarından sayılan Jefferson'ın Charlottesville kentindeki evini ziyaret etti.

Yabancı liderlerle Washington dışına pek seyahate çıkmayan Obama da ABD başkanlık uçağı Air Force One'la Charlottesville'a giderek Hollande'a eşlik etti.

Obama'nın, Hollande ile Jefferson’un evini gezmesi, konuk cumhurbaşkanının ziyaretine verdiği önem açısından dikkati çekti. 

Jefferson’ın evini ziyaret, ABD ile Fransa arasındaki bağların derinliğine işaret etme özelliğini taşıyor. Fransız İhtilali döneminde bu ülkede ABD Büyükelçisi olarak görev yapmış olan Jefferson'ın Paris'te bir de heykeli bulunuyor. 

Bu ziyaretle ilk defa bir ABD Başkanı, başkanlığı devam ederken, yabancı bir devlet başkanı ile Jefferson’ın evini ziyaret etmiş oldu.

Obama, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Monticello'nun ABD ile Fransa arasındaki olağanüstü tarihi ve bağları yansıttığını" belirtti.

Hollande da Jefferson'ın ABD ve Fransa tarihindeki rolüne işaret ederek, "(ABD ve Fransa olarak) Sonsuza kadar dost kalacağız" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray'da Hollande telaşı

Öte yandan Obama'nın bugün Hollande’ı ağırlayacağı Beyaz Saray’da hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Sabah saatlerinde Beyaz Saray’da resmi devlet töreniyle karşılanacak olan Hollande’ın, akşam onuruna seçkin davetlilerin de katıldığı devlet yemeği verilecek. Sarayın South Lawn kısmındaki yemek öncesinde Hollande, Mavi Oda'da ağırlanacak. Beyaz Saray First Lady Ofisi’nin, basına açtığı Hollande’ın kabul edileceği odayı, Türk basınından sadece AA fotoğrafladı.

Menüde Amerikan mutfağından yemekler var

Beyaz Saray yetkilileri, Hollande’a ikram edilecek menü hakkında da bilgi verdi.

Menüde Amerikan mutfağından yemekler yer alacak. Amerikan havyarının yanı sıra First Layd’nin Beyaz Saray Mutfağı Bahçesi’ndeki yeşilliklerden yapılacak salata, biftek ve vanilya dondurmalı çikolatalı kek ikram edilecek. Hollande’a ayrıca, California, Washington ve Virginia eyaletlerinden farklı şaraplar sunulacak.

Hollande’ın ağırlanacağı odayla ilgili bilgi aktaran Beyaz Saray Küratörü Bill Allman, Hollande ve beraberindekilerin yemek öncesi bir süre Mavi Oda'da misafir edileceği söyledi. South Lawn’da verilecek akşam yemeği sonrasında ünlü hip hop ve R&B şarkıcısı Mary J. Blige, konser verecek.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim