• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Obama, G7 Zirvesi İçin Japonya’da

Obama, G7 Zirvesi İçin Japonya’da
ABD Başkanı Barack Obama, G7 Zirvesi'ne katılmak üzere Japonya'ya geldi.

ABD Başkanı Barack Obama, G7 Zirvesi'ne katılmak üzere Japonya'ya geldi.

ABD, Almanya, Fransa, Japonya, İngiltere, Kanada ve İtalya'dan oluşan G7 ülkeleri Japonya'da bir araya geliyor. Yarın başlayacak ve iki gün sürecek olan G7 Zirvesi'nde küresel ekonomiye yönelik muhtemel tehlikeler değerlendirilecek. Toplantıda ABD'yi Barack Obama temsil ediyor. Obama, Vietnam'daki temaslarını tamamlayarak Japonya'ya geldi. Obama'yı taşıyan özel uçak Tokoname kentinden bulunan Chubu Centair Uluslararası Havalimanına indi. Obama'yı havalimanında Japon yetkililer karşıladı. Obama daha sonra özel helikopteri ile zirvenin gerçekleştirileceği Ise-Shima bölgesine gitmek üzere havalimanından ayrıldı.

Kasım ayında ABD'de yapılacak Başkanlık seçimlerinin ardından görevini yeni başkana devredecek Obama, son kez ABD Başkanı olarak G7 Zirvesi'ne katılacak.

Obama, G7 zirvesi kapsamında ikili görüşmelerde de bulunacak. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile baş başa bir görüşme yapması beklenen Obama, Cuma günü Hiroşima'ya tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaretle görevi başındayken Hiroşima'ya giden ilk ABD Başkanı olacak olan Obama'nın Hiroşima'da özür dilemeyecek.

G7, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından ilan edilen dünyanın 7 büyük ekonomisine sahip devletlerin ekonomi bakanları ve merkez bankalarından oluşan bir grup. Bu yıl 42'incisi düzenlenen zirveye Japonya ev sahipliği yapıyor. 2 gün sürecek zirvede küresel ekonomi, dış politika, iklim değişikliği ve enerji, genişleme, kaliteli alt yapı yatırımı gibi konular ele alınacak. Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin ev sahipliğini yapacağı zirveye Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın yanı sıra Sri Lanka Cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena ve Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc davetli olarak katılacak.

Obama, G7 Zirvesi İçin Japonya’da

Obama, G7 Zirvesi İçin Japonya’da

Obama, G7 Zirvesi İçin Japonya’da

Obama, G7 Zirvesi İçin Japonya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim