• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Oba Makarna 130 Milyonluk Japon Pazarına Göz Koydu

Oba Makarna 130 Milyonluk Japon Pazarına Göz Koydu
Oba Makarna CEO'su Alparslan Özgüçlü, 130 milyon nüfuslu Japonya'da makarnanın gıda ithalatında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, hedeflerinin Japon...

Oba Makarna CEO'su Alparslan Özgüçlü, 130 milyon nüfuslu Japonya'da makarnanın gıda ithalatında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, hedeflerinin Japon pazarında daha etkin rol almak olduğunu ifade etti.

Japonya'nın Chiba şehrinde Nippon Convention Center'da düzenlenen ve Asya'nın en büyük gıda fuarı olarak bilinen "Foodex Japan 2016 Uluslararası içecek ve Gıda Ürünleri Fuarı"na katılan Oba Makarna Japonların ilgi odağı haline geldi. Uzakdoğunun gıda alanında önemli bir pazar konumunda olduğunu ifade eden Oba Makarna CEO'su Alparslan Özgüçlü, Japonya'nın yıllık gıda ithalatının yıllık 60 milyar dolar olduğuna dikkat çekerek, bu tutarda makarna ithalatının da yüksel olduğunu belirtti. Özgüçlü fuarda Oba Makarna standının da büyük ilgi gördüğünü belirterek fuarın başarıyla devam ettiğini sözlerine ekledi.

OBA, JAPONLARIN DAMAK TADINA UYGUN ÜRÜNLERLE PAZARDA

Makarna ve İrmik ihracatında Türkiye'nin lider markası OBA, makarna ithalatında hassas değerlerlendirmelere sahip olan ve ihracatın en zor olduğu ülkelerin başında gelen Japonyanın dev gıda fuarında yüksek kaliteli ve inovatif ürünleri ile yerini aldı. Japon yiyecek & içecek sektörünün deneyimli firmaları tarafından organize edilen fuarda, OBA Makarna, özel kalitede ve sadece pazarın talepleri doğrultusunda hazırladığı spesiyal ürünlerini sergilediği standında Uzakdoğuluları kendine hayran bıraktı.

JAPONYA'NIN YILLIK GIDA İTHALATI 60 MİLYAR DOLAR

FOODEX Japan Fuarı'na, 5. kez Milli Katılım Organizasyonu ile katıldığını belirten Oba Makarna CEO'su Alpaslan Özgüçlü, gıda ihtiyacının sadece yüzde 40'ını kendisi karşılayabilen ve bu nedenle yılda yaklaşık 60 milyar dolar tutarında gıda ithalatı yapan 130 milyon nüfuslu Japonya'da makarnanın gıda ithalatında önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Özgüçlü, bu nedenle bölgeye yaptıkları ihracatı arttırmak ve Uzak doğudaki bayi ağını genişletmek için, FOODEX Japan Fuarı'nın önemli bir fırsat olduğunu söyledi. FOODEX Japan Fuarı'nda gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getiren Özgüçlü, Japonya pazarına girmenin zor olduğunu, ancak Japon alıcıların memnun kaldıkları firmalara sadık olduklarını ifade etti. Üstün teknoloji donanımlarına sahip modern tesislerinde, toplam kalite anlayışına dayalı olarak ürettikleri ürünleri ile bu konuları kolaylıkla aşarak Japon pazarında uzun yıllardır yer aldıklarını anlatan Özgüçlü, gelecekte de bayilik ağlarını genişleterek ülkenin bilinen tek Türk Makarnası olmayı hedeflediklerini belirtti.

Oba Makarna standına Japon alıcılar başta olmak üzere Asya'nın çeşitli ülkelerinden profesyonel ziyaretçiler ilgi gösteriyor, stantda yenilikçi ürünlerin yanı sıra firmanın ayrıca Ar-Ge faaliyetleri ve yeni teknoloji yatırımlarıyla ilgili olarak ziyaretçilere bilgiler aktarılıyor.

Oba Makarna 130 Milyonluk Japon Pazarına Göz Koydu

Oba Makarna 130 Milyonluk Japon Pazarına Göz Koydu

Oba Makarna 130 Milyonluk Japon Pazarına Göz Koydu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim