• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

O isimleri MİT belirleyecek!

O isimleri MİT belirleyecek!
ABD'nin Türkiye'nin Suriye'deki ılımlı muhaliflerin eğitilmesi programına destek vermeyi kabul ettiğini açıklamasının ardından anlaşmanın detayları da ortaya çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Türkiye, Suriye'deki ılımlı muhaliflerin eğitilmesi programına destek vermeyi kabul etti" denildi

Açıklamayı yapan ABD Dışişleri sözcüsü Marie Harf, gelecek hafta Amerikalı bir ekibin Ankara’ya giderek bu konunun planlamasıyla ilgili askeri kanallarla görüşmeler yapacağını söyledi. Edinilen bilgiye göre, ilk aşamada iki bin muhalifin eğitilmesi bekleniyor. Eğitim Türkiye topraklarındaki bir askeri üstte, ABD'li ve Türk askeri uzmanlar tarafından verilecek.

İSİMLERİ MİT BELİRLEYECEK!

Türkiye'de eğitilecek muhalifleri ise MİT belirleyecek. Eğitimi ABD'li ve Türk uzmanlar verilecek. Muhaliflerin eğitim programı, önümüzdeki hafta netleşecek.

'EĞİT - DONAT'A START

Obama'nın Danışmanı Monaco, MİT Müsteşarı Fidan ile IŞİD'i tamamen yok etmeyi görüştü.

ABD Başkanı Barack Obama'nın İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Monaco'nun dün Fidan ile hali hazırdaki yakın terörle mücadele işbirliğini derinleştirmek ile IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona Türkiye'nin eşsiz kapasitesinin daha fazla  entegre edilmesinin yollarını görüşmek için bir araya geldiği bildirildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "IŞİD konusu bağlamında, sayın Monaco, Irak ve Suriye'de devam eden ABD askeri operasyonlarına Türkiye'nin desteğine yönelik takdirlerini dile getirdi ve IŞİD'in kapasitesini azaltma ve tamamen yok etme noktasında kapsayıcı stratejinin bir parçası olarak Türkiye'nin yardımlarının hızlandırılmasının  öneminin altını çizdi. Sayın Monaco, Irak güvenlik güçlerinin yanı sıra Suriyeli ılımlı muhaliflerin kapasitesinin daha hızlı biçimde inşa edilmesi ile sınır güvenliğinin güçlendirilmesi ve Suriye'ye ve Suriye'den yabancı terörist akışının engellenmesi için daha fazla adım atılması ihtiyacını vurguladı.''

Monaco ve Fidan'ın ayrıca, Suriye'de El Kaide'nin yaydığı ortak  tehdidi gözden geçirdiği ve güvenlik ve istihbarat konusunda yakından istişareye devam etme noktasında mutabık kaldığı ifade edildi.

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim