• BIST 9548.09
  • Altın 2499.866
  • Dolar 32.4908
  • Euro 34.5788
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

O dekan'ın istifasını YÖK onamadı!

O dekan'ın istifasını YÖK onamadı!
Konya Selçuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi eşinin bir akademisyeni öldürmesinin ardından rektörlüğe istifasını sunan Handan G.'nin talebi YÖK tarafından onanmadığı açıklandı.

Eşinin üniversitede bir akademisyeni öldürmesinin ardından rektörlüğün talebiyle istifasını sunan Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G.’nin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan(YÖK) döndü. YÖK’ün istifasını   kabul etmediği Prof. Dr. Handan G., “Yeterince üzüldüm ve çok yıprandım. İşime gücüme bakıp yürümek istiyorum” dedi.

Konya Selçuk Üniversitesi, Haziran ayının başında korkunç bir cinayete sahne olmuştu. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi 42 yaşındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir odasında boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunmuş, cinayeti de aynı fakültedeki evli ve 1 çocuk babası 55 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet G.’nin işlediği ortaya çıkmıştı. Yapılan soruşturma sırasında iki öğretim üyesinin ilgi duyduğu sekreter Asuman S. ‘Cinayete iştirak suçundan’ gözaltına alınıp, sevk edildiği mahkeme tarafından ‘Adli kontrol’ kararıyla serbest bırakıldı. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü geçtiğimiz hafta Asuman S.’nin işine son verirken, zanlı Prof.Dr. Ahmet G.’nin eşi Prof. Dr. Handan G.’den de Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa etmesini istemişti. Üniversite yönetiminin ‘istifa et’ çıkışı üzerine istifasını sunan Handan G., YÖK’ten gelen haberle sevindi.  

‘Kötü şeyler yaşandı’

YÖK, önceki gün Handan G.’nin istifasını onaylamayıp görevine devam etmesi yönünde karar verdi. Görevine devam edeceği kararını yıllık izinde öğrenen Handan G., önümüzdeki haftalarda görevine dönerek çalışmaya başlayacağını söyledi. Handan G. şunları kaydetti: “Ben bu konuda konuşmak istemiyorum. Çünkü yeterince ‘ ve çok yıprandım. Kötü şeyler yaşandı. Ben işime gücüme bakmak, önüme bakıp yürümek istiyorum. Zaten soruşturma aşamasında olan bir olay var. Ben de herkes gibi gerçeklerin ortaya çıkmasını izleyeceğim. Neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum.”

Öte yandan Handan G.’nin istifasıyla üzülen Mühendislik Fakültesi’nde YÖK’ün kararının büyük bir sevinçle karşılandığı öğrenildi.

Handan G.’nin göreve geri döneceğini öğrenen üniversite çalışanları ve öğrencilerin adeta bayram havası yaşadığı belirten bir personel, “Bu olayda 3 kişi de masum değil. Olayın tek mağduru Handan hanımdı. Çok mutluyuz” değerlendirmesini yaptı.

Handan G. kimdir?

Kimya mühendisi Handan G. 22 Ekim 2007’den bu yana Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Proses Ve Rektör Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor. G., 2012 yılınının şubat ayından haziran ayına kadar dekan vekilliği; haziran ayından bu yana da dekan olarak görev yapıyor. 76 akademik çalışmaya imza atan bilim insanı Handan G., 21 tezi de yönetti. Lisans danışmanlığından, kimyasal reaksiyon mühendisliğine, uygulama ve laboratuvar derslerine kadar Handan G., çok sayıda kimya mühendisi yetiştirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim