• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

O Bir Anadolu Kadını

O Bir Anadolu Kadını
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Ayşe Yıldız, 29 yıldır hasta eşi ve engelli çocuğuna hizmet ediyor.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Ayşe Yıldız, 29 yıldır hasta eşi ve engelli çocuğuna hizmet ediyor.

Karabük Mahallesi'nin 3 kilometre dışında eşi 66 yaşındaki Bilal Yıldız ve zihinsel engelli oğlu 29 yaşındaki Mustafa Yıldız ile yaşayan Ayşe Yıldız, 15 yıl çadırda yaşadığını, ömrünün çocuk büyütmek ve hasta bakmakla geçtiğini söyledi. 5 çocuğundan biri engelli olan Mustafa Yıldız'a bakmanın yanı sıra 26 yıl önce ameliyat olan eşinin de bakıma muhtaç olduğunu dile getiren Yıldız, hastaları bırakıp hiçbir yere gidemediğini belirtti.

Çok zor ve sıkıntılı bir hayat yaşadığını, kendi cennetinin belki de hastalara bakmakta gizli olduğunu ifade eden Ayşe Yıldız, "Çok zor günler geçirdim. Hastalara bakmanın yanı sıra 5 çocuk büyüttüm. Evimin çatısını örtmek için naylon topladım. Çobanlık yaptım. Çocuk sırtımda hayvan otlattım. Hastaları bırakıp ne düğüne ne cenazeye gidebiliyorum. Kadınlığımı yaşayamıyorum. Mustafa'yı aldığı eğitimim yanı sıra evde de eğitmeye çalışıyorum. Bana bir anne, babasına baba demesi bize yeter" dedi.

Yıldız, Mustafa'nın asker olmak ve evlenmek istediğini, bu konuyu sürekli konuştuğunu belirterek, hastalara tüm ihtiyaçlarında yardım etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Ayşe Yıldız'ın eşi Bilal Yıldız, eşinin 26 yıldır başından ayrılmadan kendisine hizmet ettiğini belirterek, çok memnun olduğunu, hakkını ödeyemeyeceğini söyledi.

"KADINLIĞINI YAŞAYAMADI"

Ayşe Yıldız'ı uzun süredir tanıdığını söyleyen Asuman Kıvrak (43), çok sıkıntılı ve çileli bir hayat yaşadığını, hastaları bırakıp hiçbir yere gidemediğini, engelli çocuğunun yanı sıra eşinin de ameliyat sonrası bakıma muhtaç olmasının kendisine adeta hapis hayatı yaşattığını söyledi. Ayşe Yıldız'ın kadınlığını yaşayamadığına vurgu yapan Kıvrak, çok mağdur bir hayat yaşadıklarını, İlçe Kaymakamlığı'nın ve köy halkının yardımı ile naylon çadırdan 20 yıl önce kurtulduklarını kaydetti.

O Bir Anadolu Kadını

O Bir Anadolu Kadını

O Bir Anadolu Kadını

O Bir Anadolu Kadını

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim