• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

O Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlere Çağrı

O Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlere Çağrı
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından yayınlanan...

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından yayınlanan bildiriye imza atanlara, "'Katil" dediğiniz devletin, üniversitesinde eğitim ve araştırma sorumluluğu içerisindesiniz. "Katil" dediğiniz devletle iş tutmayın" çağrısında bulundu.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" tarafından "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlığıyla yayınlanan bildiriyle ilgili açıklama yaptı. Barış metni kılıfıyla bir terör metni hazırlandığını söyleyen ve bildiriye imza atan akademisyenlere "'Katil" dediğiniz devletle iş tutmayın" çağrısında bulunan Hacısalihoğlu, "O akademisyenlerin terörü nasıl tarif ettiklerini çok merak ediyorum. PKK'nın eliyle yapılan ve yaşatılan terör değilse, terörün tanımı başka nasıl yapılır? Bu metine bunların hiçbiri yansımamış. Yaptıklarını barışla maskeleyerek kimseyi saf yerine koymasınlar. Katil dediğiniz devletin, üniversitesinde eğitim ve araştırma sorumluluğu içerisindesiniz. Sizin devletiniz değilse ve bir sorumluluk hissetmiyorsanız, devletle olan ilişkinizi gözden geçirin. "Katil" dediğiniz devletle iş tutmayın" dedi.

"150 BİN ÖĞRETİM ELEMANI VAR"

Türkiye'de 150 bin öğretim elemanı olmasına karşın bildiriye 1128 imza atıldığını ifade eden Hacısalihoğlu, "1128 imzadan bahsediliyor ama Türkiye'de 150 bin öğretim elemanı var. Bunun çok azınlıkta kalan bir bölümü imzalıyor. PKK-HDP birlikteliği ne söylüyorsa, o metin de onu söylüyor. İsimlerinin önünde akademik titri olan ve öğrenci karşısına çıkan insanların bu kadar büyük bir karalama, çarpıtma ve kirli propagandaya imza atması çok ibretlik ve dehşet verici" dedi.

"TERÖRÜ MEŞRULAŞTIRMA METNİ"

Bildirinin terörü meşrulaştırma metnine dönüştüğünü söyleyen Hacısalihoğlu, "Küresel terör baronları ve onun sahte aydınları demokrasiyi, insan haklarını ve barışı; namluları örten bir maske olarak kullanırlar fakat bu kavramları yine bizzat kendileri kurşunlarlar. Biz bunu seçim sürecinde de gördük. Barış ve demokrasi adına yola çıkılan seçim sürecinden sonra hendeklerdeki silahların "hafif silah" olduğu söylendi. Bu metin, terörü hafifleterek meşrulaştırma metnine dönüşmüştür" diye konuştu.

"TARİH BÖYLE BİR ŞEY YAZMADI"

Tarih sahnesinde böyle bir olay yaşandığını belirten Hacısalihoğlu, "Bu metnin hiçbir yerinde hendeklerle yaşatılmak istenene vurgu yapılmıyor. "Burada PKK'nın şiddeti var" denilmiyor. Bunlardan bile arındırılmış ve tamamen maksatlı bir terör metni hazırlanmış. Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde ya da Amerika'nın belli bölgelerinde hendeklerin kazıldığını, 18 yaşın altındaki çocukların silahlandırıldığını ve halkın gündelik yaşamı aksatıldığını fakat buna karşılık o ülkedeki 1128 tane adına akademisyen denilen zatın, kendi ülkelerini suçladıklarını düşünelim. Tarih böyle bir şey yazmadı ve yazmaz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim