• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

‘O’ Bildiriye Bir Tepki De Eskişehir’den

‘O’ Bildiriye Bir Tepki De Eskişehir’den
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili öncesi gün bazı akademisyenler tarafından imzalanan ve "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi...

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili öncesi gün bazı akademisyenler tarafından imzalanan ve "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adıyla yayınlanan ortak bildiriye tepki gösteren Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden bir grup öğretim üyesi, konunun tamamen siyasi eylem amaçlı olduğunu belirterek, "Türkiye sevdalısı akademisyenleri tek yürek olmaya davet ediyoruz" diye açıklama yaptılar.

Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Arzu Çiçek, Prof. Dr. Ahmet Tuncan ve Prof. Dr. Mustafa Tuncan tarafından yapılan ortak açıklamada, üniversitelerin, gençlerin eğitilmesi, değerli kılınması ve toplumsal değişimlerin öncülüğünü yapma konusunda başta gelen kurumlar olduğu belirtildi. Açıklamada, "Üniversitelerimizde görev yapan ve "Devleti Katliamla" suçlayan akademisyenlerin tamamen siyasi eylem amaçlı yaptıkları devleti karalama politikasının insani ve ahlaki değerlerle yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bir takım çıkarlar, menfaatler uğruna hak ve özgürlük bahanesi adı altında teröre destek veren ya da Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı yapılan her türlü eylem ve operasyonun karşısındayız. Ne acıdır ki ülke gelişimi için var gücü ile çalışması gereken bu şahıslar üniversiteleri terör yuvası haline getirmekte, asker, polis ve sivil halkı şehit edenler için seçim döneminde kapı kapı dolaşarak oy toplamakta, eylem yapmakta ve derslikleri siyasi arenalara çevirmektedir. Bunun kısaca tanımlanması vatana ihanettir. Türk Milleti ve Türk Devleti'nin geleceği için teröre karşı yapılan tüm operasyonları sonuna kadar destekliyor, barış ve huzur içindeki aydınlık Türkiye için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğimizi taahhüt ediyor ve Türkiye sevdalısı akademisyenleri tek yürek olmaya davet ediyoruz. Teröre karşı özveri ile çalışan başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, diğer devlet büyüklerimize ve bu uğurda canını ortaya koyan güvenlik güçlerimize en içten şükranlarımızı sunar, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dileriz" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim