• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Nusaybinli Ailenin Yürek Yakan Dramı

Nusaybinli Ailenin Yürek Yakan Dramı
Mardin'in Nusaybin ilçesinden, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte, merkez Artuklu ilçesine...

Mardin'in Nusaybin ilçesinden, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte, merkez Artuklu ilçesine göç eden ve apartmanların bodrum katlarına yerleşen vatandaşların dramları yürek burkuyor. Hem kendisi hem de eşi hasta olan bir vatandaş, Nusaybin'de zulüm ve zorbalık gördükleri için ilçeyi terk ettiklerini ve 3 aile birleşerek, bir ev tuttuklarını vurguladı.

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladıkları patlayıcılar yüzünden hayatı felç ettiği Nusaybin'den, sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin duyurulmasının hemen ardından, merkez Artuklu ilçesine göç eden vatandaşların dramı yürek burkuyor. Ucuz olması nedeniyle ilçedeki apartmanların bodrum katlarına yerleşen Nusaybinli vatandaşlar, hayata tutunmaya çalışıyor. Komşularıyla birlikte 3 aile birleşerek, bir ev tuttuklarını ve evde 12 kişinin kaldığını anlatan Fatım Bilek, hem kendisinin hem de eşinin hasta olduğunu kaydetti. İlçeyi terk ettikleri için hüzünlü olduklarını kaydeden Bilek, "Zulüm ve zorbalık gördüğümüz için geldik. Zulmün sona ermesini ve tekrar Nusaybin'e geri dönmek istiyoruz. Artık kan dökülmesin. Rabbim bize hayırlı bir kapı açsın. Hakkımızda hayırlısı neyse onu bize nasip etsin. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin" dedi.

"ÇOCUKLAR BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR"

Özellikle çocuklarının büyük sıkıntı çektiklerine dikkat çeken Bilek, "Geçen gün kızım okula gidip, ağlamıştı. Okuldaki arkadaşları onun Nusaybin'den geldiğini söyleyip dalga geçmişti. Eve gelip ağladı, neden diye sorduğumda, "Nusaybin'den geldiğimiz için bizimle dalga geçiyorlar" dedi. Bana ağlayarak "Anne Nusaybin'e geri dönelim" dedi. Bütün huzurumuz, düzenimiz bozuldu" diye konuştu.

"ÇOK KÖTÜ OLAYLAR OLDU"

Fatım Bilek'in kızı Medine ise ilçede çok kötü olayların yaşandığını anlatarak, "Eskiden Nusaybin çok güzeldi. Eski haline döner mi bilemiyoruz. Çok kötü olaylar oldu. Babam hasta ve felçli, 3-4 aydır olaylardan dolayı hastaneye götüremiyorduk. Maddi durumumuz iyi olmadığı için tedavi ettiremiyoruz" ifadelerinde bulundu.

4'üncü sınıf öğrencisi Gülşah Bilek ise gözyaşları içerisinde evini çok özlediğini anlatarak, "Yasak nedeniyle oradan buraya geldik. Öğretmenimi, arkadaşlarımı özlüyorum. Nusaybin'deki hayatımı özlüyorum, evimi özlüyorum" dedi.

Nusaybinli Ailenin Yürek Yakan Dramı

Nusaybinli Ailenin Yürek Yakan Dramı

Nusaybinli Ailenin Yürek Yakan Dramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim