• BIST 9524.59
  • Altın 2488.433
  • Dolar 32.5117
  • Euro 34.6556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Nusaybin'den Kara Haber! Bir Günde 5 Şehit

Nusaybin'den Kara Haber! Bir Günde 5 Şehit
Bu sabah bir şehit haberinin geldiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlarda 4 asker daha şehit oldu.

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin'den acı haberler peş peşe geldi. Bu sabah bir özel harekat polisinin şehit olduğu saldırının ardından Dicle ve Fırat Mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonda, teröristlerin saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu. TSK ise şehit olan asker sayısının 4 olduğunu duyurdu.

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Bu sabah yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu özel harekat polisi Gökhan Osman Karaduman'ın şehit olması ardından devam eden operasyonlarda, teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, PKK'lıların patlayıcı ve silahlı saldırısında 4 asker daha şehit oldu, 5 asker ile 1 polis yaralandı.

Böylece sabah zırhlı aracın geçişi sırasında meydana gelen şiddetli patlama ile birlikte Nusaybin'de bugün şehit düşen güvenlik görevlilerinin sayısı 5'e yükselmiş oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, 4 askerin şehit olması ile ilgili yaptığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"21 Mart 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ve 1 kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman emniyet mensubumuza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur," denildi.

BAŞKENT ANKARA'YA ŞEHİT ATEŞİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik devam eden operasyonda şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Emre Tunce'nin Ankara'nın Çubuk ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Uzman Çavuş Emre Tunce'nın Çubuk ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan babası Bahtiyar ve annesi Saniye'ye acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Bir kız kardeşi olduğu belirtilen 26 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Tunce'nin nişanlı olduğu öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Tunce'nin yarın Çubuk ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim