• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Nusaybin'de Cizre yürüyüşü

Nusaybin'de Cizre yürüyüşü
Mardin'in Nusaybin ilçesinde Nevruz Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık Cizre'de yaşananları protesto etti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Nevruz Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık Cizre'de yaşananları protesto etti. Kent merkezinde yürüyüş yapan kitle adına konuşan HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, "Vahşete dur demek için günlerdir Gire Mîra ve Nusaybin'deyiz." dedi.

Aralarında HDP milletvekilleri Tuba Hezer, Ali Atalan, HDP PM Üyesi Nazım Kök, Belediye Eş Başkanı Sara Kaya ve Cengiz Kok, DBP, DP yöneticilerinin de olduğu kalabalık, Nevruz Meydanı'nda bir araya geldi. Buradan yürüyüşe geçen kitle, kent merkezinden Mitanni Kültür Merkezi'ne geldi.

Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, "Bizler vahşet bodrumunda günlerce yaralı bekleyen insanlarımızın ailesiyle birlikte ve bu vahşete dur demek adına sesini yükseltmek isteyip, güç vermek isteyen birçok ilden gelen halkımızla birlikte, Gire Mira'da ve Nusaybin'deyiz." ifadelerini kullandı. Cizre'ye gitmek için birçok girişimde bulunduklarını bildiren Tezer konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birçok girişimde bulunduk sizlerle birlikte, Cizre kapılarına gitmek için yürümeye karar verdik, yürümeye çalıştık. Gerek diplomasi alanında uluslararası alanda, bütün devlet yetkilileriyle mevcut bütün iletişim yollarını devreye koyduk. Ancak ısrarla aylardır Kürdistan'da ve Kürt halkına yönelik başlattığı savaş konseptini devam ettirmek isteyen AKP devleti bütün girişimleri sonuçsuz bir şekilde bıraktı. Evet, süreci aylardır yaşadığımız gibi ne yazık ki halkını, huzurunu, refahını sağlamaya yönelik bir devlet yok karşımızda. Topyekûn ordusuyla, sarayıyla, hükümetiyle Kürt halkına açılmış bir savaş ve Kürt halkını yok etmek için çıkılmış bir yol vardır. Bizler ısrarla diyoruz ki sizler 100 yıldır Kürt halkını yok etmek üzere yola çıktınız ve 100 yıldır Kürt halkının mücadelesiyle, direnişiyle bunun sonuçsuz kaldığını gördünüz. Kürtleri onar olarak yirmişer olarak yüzer olarak yok etmekle Kürt özgürlük mücadelesini yok edemeyeceksiniz." Açıklamadan sonra kitle dağılırken, Botan Yürüyüşçülerinin Mitanni'deki bekleyişi sürüyor.

Nusaybin'de Cizre yürüyüşü

Nusaybin'de Cizre yürüyüşü

Nusaybin'de Cizre yürüyüşü

Nusaybin'de Cizre yürüyüşü

Nusaybin'de Cizre yürüyüşü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim