• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Nusaybin'de Çatışma: 1 Asker Şehit

Nusaybin'de Çatışma: 1 Asker Şehit
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmada 1 uzman onbaşı şehit düştü.

Mardin'in sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin ilçesinde bugün çıkan çatışmada 1 uzman onbaşı şehit oldu.

NUSAYBİN'DE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

14 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

YARALI KALDIRILDIĞI HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Operasyonlar sırasında bugün Fırat Mahallesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan 1 uzman onbaşı kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

İlçede güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonları devam ediyor.

NUSAYBİN'DE 24 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sayfası üzerinden bölücü terör örgütüne karşı devam eden operasyonlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 17 Nisan'da gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; 24 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 15 Kaleşnikof piyade tüfeği, iki M-16 piyade tüfeği, üç RPG-7 roketatar, iki tabanca ele geçirilmiş, 10 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

ŞIRNAK VE HAKKARİ'DE ÖRGÜTE AĞIR DARBE

Şırnak'ta devam eden operasyonda; 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet av tüfeği, beş adet şarjör, 500 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 18 adet saniyeli fitil ile çok miktarda gıda maddesi ele geçirilmiş, 11 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda; 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü olarak ele geçirilmiş, bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulunmuş, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş, bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, bir adet telsiz, 430 adet Biksi mühimmatı ve 140 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı ele geçirilmiştir.

SİİRT'TE İKİ EYP İMHA EDİLDİ

Silopi'de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş, bir adet pompalı tüfek, 31 adet av tüfeği fişeği, 30 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı ele geçirilmiş, bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, bir adet tabanca ve mühimmatı ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Siirt Şirvan'da bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış iki adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir."

KAYNAK : HABERLER.COM

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim