• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Nusaybin Şehidi Memleketine Uğurlandı

Nusaybin Şehidi Memleketine Uğurlandı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Adil Yurtoğlu'nun naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Adil Yurtoğlu'nun naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin'de, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düşen Piyade Astsubay Adil Yurtoğlu için uğurlama töreni düzenlendi. Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Orgeneral İbrahim Yılmaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Naaşın alana getirilmesiyle başlayan törende, şehidin öz geçmişi okundu. Birlik adına konuşma yapan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydederek, bölücü terör örgütünün, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırmaya devam ettiğini söyledi. Karadeniz, güvenlik güçlerinin artan azimle görevlerini yapmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Teröristlerin masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimizi artan azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duaların ardından, memleketi Ankara'ya uğurlandı.

Nusaybin Şehidi Memleketine Uğurlandı

Nusaybin Şehidi Memleketine Uğurlandı

Nusaybin Şehidi Memleketine Uğurlandı

Nusaybin Şehidi Memleketine Uğurlandı

Nusaybin Şehidi Memleketine Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim