• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Nursaçan Güven Tazeledi

Nursaçan Güven Tazeledi
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; 14. Olağan Mali Genel Kurulu'nda güven tazeleyerek iddialara yanıt verdi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; 14. Olağan Mali Genel Kurulu'nda güven tazeleyerek iddialara yanıt verdi. Nursaçan "Organize Sanayi Bölgesi'nin 1 milyar 900 milyon TL'lik değerini 5 milyar 700 milyon yaptık. Hedefimiz 2023'te 7 milyar dolara koşmaktır" dedi.

KOSB'un 14. Olağan Mali Genel Kurulu'nda, sanayici Mustafa Özgür Kılıçarslan'ın iddialarına cevap vermek için kürsüye çıkan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; kendilerini eleştirmeye başlamadan önce eski yönetimin eleştirilmesi gerektiğini söyledi. Göreve geldiklerinden bugüne yapılan çalışmalardan bazılarını sıralayan Nursaçan, hedeflerinin 2023 yılında Organize Sanayi Bölgesi'nin ihracat hedefinin 7 milyar dolara ulaştırmak olduğunu söyledi. Nursaçan; "Çamur at izi kalsın mantığı çok yanlış. Burada biraz önce konuşan arkadaşımızın arkasında kimlerin maşa tuttuğunu yönetimim ve şahsım çok iyi bilmekteyiz. Organize Sanayi'nin 4 Mayıs 2015 tarihindeki 13. Olağan Genel Kurulu'ndan 4 ay önce elinizde yüzlerce arsa talep dilekçesi varken, 10 adet arsanın birilerine nasıl verildiğini bana sanayicilerimiz yüzlerce kez sordu. Sizler çok medeni, vicdanlı bir arkadaş olsaydınız, kürsüye geldiğinizde daha önceki yönetimi eleştirirdiniz. Şu anda maalesef dersinize iyi çalışmadığınız gözüküyor. Biz dersimize iyi çalıştık, kusura bakmayın. Organize Sanayi Bölgesi'nin Güneş Enerji Sistemi (GES) 12 milyon TL'dir. Bizim elimizdeki bu lisansı almak isteyen bir sürü yatırımcı var. Siz buraya geldiniz, insafsızca, okumadan, anlamadan konuşuyorsunuz. Ben ne için yetki istiyorum?. Fuar ve Kongre Merkezi kuracağız. Burada sanayicilerimizin ürettiği ürünleri teşhir edeceğiz. Bu Fuar sayesinde bölgemiz, dolayısı ile ilimiz bir cazibe ve çekim merkezi haline gelecektir. Kuracağımız fuarda Organize Sanayi Bölgesi'nin cebinden minimum miktarda para çıkacak " dedi.

NURSAÇAN: "HEDEFİMİZ 2023'TE İHRACATTA 7 MİLYARA KOŞMAKTIR"

Göreve geldiklerinde Organize Sanayi Bölgesi'nin değerinin 1 milyar 900 milyon TL olduğunu dile getiren Nursaçan, şu anki değerinin 5 milyar 700 milyon olduğunu söyledi. Hedeflerinin ihracatta 7 milyar dolar olduğunu ifade eden Nursaçan; "Şunu da söylemenizi isterdim. Madem sanayicimizi o kadar seviyorsunuz; biz göreve geldiğimizde Organize Sanayi Bölgesi'nin değeri 1 milyar 900 milyon idi. Biz göreve geldikten sonra ne oldu biliyor musunuz? Bugün Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin değeri 5 milyar 700 milyon TL oldu. Ben OSB olarak 67 milyon TL yatırım yapmışım, sizi insafa davet ediyorum. İtfaiye teşkilatı ihtiyacı karşılayamaz halde idi. Ekibi olmayan, aleti olmayan bir sistem hakimdi. Şu anda Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne günde 22 bin adet araç giriyor, hangi saatte, hangi araç girdi çıktı izlenmekte. Niye bunlara bakıp incelemiyorsunuz. Eski camimiz akıyordu, sıkıntıları vardı, biz geldik ve olması gereken hale getirdik. Bizim hedefimiz Devletimizin koymuş olduğu 2023 hedeflerinde ihracatta 7 milyar dolara koşmaktır. Siz kitapçığa bakarken aynı zamanda bizim web sayfamıza girseydiniz 13. Yüzyılda Selçuklu İmparatorluğu döneminde Pınarbaşı'nın Yabanlu Pazarı'nın Pazarören'de kurulduğunu, 13. yüzyılda uluslararası fuarının nasıl yapıldığını görürdünüz. Adı çıkmış "Kayserili işini bilir." diye. Kayserili kendi işini çok iyi bilir. Ama bugün geldiğimiz noktada Konya'nın, Gaziantep'in, Adana'nın ihracatının altındayız" diye konuştu.

Mustafa Özgür Kılıçarslan tarafından iddia edilen konulara değinen Nursaçan "OSB'nin kasasında para azaldığı gibi kamuoyu ve sanayiciler nezdinde kurumu yıpratıcı, yersiz, gereksiz, asılsız, mesnetsiz, mali tabloları analizden yoksun, hatta iftira boyutuna ulaşan konuları kamuoyu ile paylaştı . Nursaçan; iddia edilen 40 milyon TL azalmanın olmadığını, tam aksine an itibarı ile hazır değerler toplamının 97.170.300 TL olduğunu söyledi. Nursaçan " Teslim aldığımız güne göre yapılan 68 milyonluk yatırım ve harcamalara rağmen, kaynaklarımızı verimli kullandığımız için bugün 5 milyon TL fazla vermekteyiz. OSB'de mevcut personel sayısının abartıldığı iddia edilmektedir. Göreve geldiğimizde 128 personel vardı. Ancak itfaiye birimimizin güçlendirilmesi neticesinde 10 personel takviyesi, taşeron bünyesinde çalışan ve zaten maaş, prim vb tüm giderleri OSB tarafından karşılanmakta olan 9 personel kadromuza dahil edilmiştir. Sanayicimize daha kaliteli hizmet verebilmek için yeni oluşturulan Beyaz Masa birimine 3, Makine İkmal birimimize 8, Fen İşler birimize de 6 olmak üzere nitelikli personel alımına gidilmiştir" dedi.

Ardından,19 maddeden ibaret Genel Kurul maddeleri üzerinde değerlendirmeler yapılarak maddeler oylandı ve kabul edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim