• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Nurettin Canikli: Fezlekeler okunmayacak!

Nurettin  Canikli: Fezlekeler okunmayacak!
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli,fezlekeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında iç tüzüğün ilgili maddesince 184 milletvekilinin hazır bulunması ve bunun açılışta tespit edilmesi gerekiyor. 184 çoğunluk sağlanacak gibi görünüyor, biz de Meclis çalışmalarına iştirak edeceğiz, bu konuda yapılması gereken neyse onu da yapacağız" dedi. Canikli, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Piraziz İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada partililerle bir süre sohbet eden Canikli, gazetecilerin "CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nu olağanüstü toplama çağrısı" ile ilgili sorularını yanıtladı.

TBMM'de grubu bulunan dört siyasi partinin ortak imzasıyla yerel seçimler nedeniyle aldığı ortak karar doğrultusunda Meclis'in tatilde olduğunu anımsatan Canikli, şöyle konuştu: "Şimdi öyle anlaşılıyor ki muhalefet bu imzalarının arkasında durmayarak, bu seçim çalışmalarının en yoğun döneminde TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmayı planlıyor. TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında iç tüzüğün ilgili maddesince 184 milletvekilinin hazır bulunması ve bunun açılışta tespit edilmesi gerekiyor. Ancak bu sağlandığı takdirde olağanüstü toplantı çalışmalarına devam edebilir ve olağanüstü toplantı çağrı gerekçesindeki konular görüşülebilir. 184 çoğunluk sağlanacak gibi görünüyor, biz de Meclis çalışmalarına iştirak edeceğiz, bu konuda yapılması gereken neyse onu da yapacağız."

- "Montajlı, montajsız zaten bütün dinlemeler muhalefetin eline ulaşıyor"

Canikli, CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasına gerekçe olarak eski dört bakan hakkında TBMM'ye ulaşan fezlekeleri gösterdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP'nin yetkilileri ve muhalefet bu olağanüstü toplantıya çağrılma gerekçesi olarak eski dört bakanımız hakkında TBMM'ye gönderilen fezlekelerin okutulmasını sağlamak olduğunu ifade ediyorlar. Daha doğrusu bilgilendirme. Fezlekelerin kendisi okunmayacak ama Meclis Başkanımız fezlekelerin TBMM'ye geldiğini paylaşacak. İlk oturumda bilgilendirme yapılacak, daha sonra siyasi partiler veya milletvekilleri bu fezlekelerin içeriğine sahip olma imkanına kavuşacaklar. Gerekçe olarak bunu söylüyorlar. Aslında bu da çok inandırıcı bir gerekçe değil. Nedeni ise zaten bu bilgiler gizli açık her şey montajlı montajsız tüm dinlemeler muhalefetin eline, CHP'nin eline ulaşıyor. Adeta bir hat kurulmuş paralel yapı tarafından. CHP ve muhalefetle aralarında özel hat kurulmuş gözüküyor. Anındaki tüm bu bilgiler, yasa dışı dinleme bilgileri CHP'ye aktarılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bunları kamuoyuyla paylaşıyor."

- "Gizli kapaklı bir şey söz konusu değil"

Fezleke olduğu iddia edilen bilgiler ya da tapelerin muhalefetin elinde yer aldığını vurgulayan Canikli, "Bu bilgi onlar için sürpriz değil. Zaten kamuoyuyla paylaşılıyor. Gizli kapaklı herhangi bir şey söz konusu değil. Fezlekelerde yer alan özellikle tapeler ve bilgilerin elde edilmesi amacıyla böyle bir olağanüstü toplantıya çağrılma gerekçesini açıkçası biz samimi bulmuyoruz" dedi.

- "'Acaba AK Parti'ye zarar verebilir miyiz' diyorlar"

Canikli, muhalefetin ağız tadıyla bir seçim çalışması bile yaptırmadığını dile getirerek, şunları söyledi: "Çok küçük hesaplar peşindeler. Fezlekede yer aldığını tahmin ettikleri ya da ellerinde olan bilgilerden yola çıkarak 'acaba AK Parti'ye zarar verebilir miyiz' diyorlar. Boşuna bir çaba, beyhude bir çabadır. Çünkü seçim meydanlarında siyasi partilerin kendilerini millete kabul ettirmelerinin yöntemi bu değil. Yani birtakım tapelerin, montajlı montajsız konuşma metinlerinin kamuoyuyla paylaşılması, buradan yola çıkılarak AK Parti iktidarı zarara uğratılmak isteniyor. Yöntem bu değil. İktidara geldiklerinde bu ülkeye nasıl hizmet edecekler, belediyeler yoluyla illere, ilçelere, beldelere nasıl hizmet yapacaklarını, esasında bununla ilgili açıklama yapması, bu yolla vatandaşın gönlünü kazanmaları gerekir. Kamuoyunu ikna edemeyecekleri için olması gereken yöntemleri bırakıyorlar ve başka her türlü yönteme başvuruyorlar. Bu doğru bir yöntem değil. Başta CHP olmak üzere muhalefet bu tarzı her zaman sergiliyor."

- "Israrımızı sürdüreceğiz"

TBMM'nin yerel seçim sürecinin yaşandığı bir ortamda faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütmesinin mümkün olmadığını anlatan Canikli, şunları kaydetti: "Geçmişte de mahalli idareler seçimleri öncesi Meclis en az bir ay önce çalışmalarına ara vermiştir. Biz yine olağanüstü toplanırsa belki 1 Nisan'a kadar ara verilmesi noktasındaki ısrarımızı sürdüreceğiz. Meclis gündeminin de buna göre oluşturulmasını temin edeceğiz. Salı günü olağanüstü toplantıya çağrılırsa ve 184 çoğunluk sağlanırsa biz de çalışmalara katılacağız. Meclis'in seçim sürecinde tatile girmesi ve çalışmalara ara verilmesi noktasındaki kanaatimizi uygulamaya koyacağız."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim